Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλη μια πρωτιά για τη Χώρα μας έφεραν οι Πασόκοι!

Στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας υποχώρησε η Ελλάδα, κατρακυλώντας 12 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Όμορες χώρες στη σχετική κατάταξη το Ελ Σαλβαδόρ και η Δημοκρατία «Τρινιτάντ και Τομπάγκο»...


Σύμφωνα με την έκθεση World Economic Report, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (από την Κίνα), η υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας αποδίδεται στη μεγάλη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντός της.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη «φτωχή» λειτουργία των θεσμών και τη χαμηλή αποδοτικότητα των αγορών φέρνει την Ελλάδα, όπως αναφέρει η έκθεση, χαμηλά στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας, δίνοντάς της την τελευταία θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ και την 83η επί συνόλου 139 χωρών.

Η αξιολόγηση των χωρών από το World Economic Forum γίνεται με βάση στοιχεία που αφορούν 12 τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας σε συνδυασμό με συνεντεύξεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου κάθε χώρας, οι οποίοι δίνουν τις εκτιμήσεις τους για το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, η κατάταξη της Ελλάδας στους αξιολογούμενους τομείς είναι η ακόλουθη:
 Στους θεσμούς 84η
 Στις υποδομές 42η
 Στο μακροοικονομικό περιβάλλον 123η
 Στην υγεία και το εκπαιδευτικό σύστημα 40η
 Στην ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση 42η
 Στην αποδοτικότητα των αγορών 94η
 Στην εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς 93η
 Στην τεχνολογική ετοιμότητα 46η
 Στο μέγεθος της αγοράς 39η
 Στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων 74η
 Στην καινοτομία 79η.

Τα πρωτεία στην ανταγωνιστικότητα κατέχει παγκοσμίως και φέτος η Ελβετία, ενώ στη δεύτερη θέση -από την τέταρτη πέρυσι- ανέβηκε η Σουηδία, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ που έπεσαν φέτος στην τέταρτη θέση.

Η Σιγκαπούρη παρέμεινε στην τρίτη θέση, ενώ η Γερμανία ανέβηκε στην 5η θέση (από 6η πέρυσι). Πολύ υψηλές επιδόσεις καταγράφουν οι σκανδιναβικές χώρες, καθώς, εκτός από τη Σουηδία, στην πρώτη 20άδα βρίσκονται και η Φινλανδία (7η), η Δανία (9η από 5η πέρυσι) και η Νορβηγία (14η). Βελτίωση παρουσίασε και η Κίνα, η οποία ανέβηκε δύο σκαλοπάτια στην 27η θέση.

"ΕΘΝΟΣ"

.........................Η χώρα βρίσκεται στην 83η θέση, έχοντας κατέβει 12 σκαλιά από την περυσινή κατάταξη, και πλέον χαρακτηρίζεται λιγότερο ανταγωνιστική από χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ, η Ρουάντα, τα Σκόπια, η Μποτσουάνα και η Ναμίμπια.
Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ..........

"EURO2DAY.GR"

ΣΧΟΛΙΟ
Γι αυτό και ανατέθηκε στον Χρυσοχοΐδη εξ ολοκλήρου η ανάπτυξη!.

1 σχόλιο: