Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Έφτασαν και οι ΣΟΥΠΙΕΣ!

Γειά σας Φίλοι μου.
Σήμερα είχε απαγορευτικά μποφόρια  -απ' αυτά που σηκώνουν τα μισοφόρια και τρελαίνονται τ’ αγόρια- κι έτσι μπήκαμε αργά μέσα και καθώς η βάρκα πολύ - κουνιόταν, αποφασίσαμε να πάμε για σουπιές. Να δούμε δηλαδή αν ήρθαν.
Και πήγαμε. Και ήρθαν.
Βέβαια δεν ήταν εκείνες οι μεγάλες του Οκτωβρίου, αλλά και τούτες καλές είναι για πρώτη φορά φέτος.
Ο Καπετάνιος  τις ψαρεύει ως εξής: Μόλις νοιώσει ότι η σουπιά αγκαλιάζει το ψαράκι, με μία αστραπιαία κίνηση την καρφώνει, τραβώντας την πετονιά. Μετά την ανεβάζει σιγά –σιγά και μόλις έρθει στην επιφάνεια με το ένα χέρι τη γραπώνει σφικτά και την πιέζει αναγκάζοντάς την να φτύσει το μελάνι της στη θάλασσα και έπειτα την ξαγκιστρώνει και την ρίχνει στον κουβά. Άλλοι χρησιμοποιούν απόχη. Εμείς όμως όχι. Απόχη χρειάζεται όταν δεν την καρφώσεις και την ανεβάζεις απαλά - απαλά επάνω και ανά πάσα  στιγμή μπορεί να σου πει γεια, γιατί είναι πονηρή σουπιά!

4 σχόλια:

  1. Λαζαρε θα μας τρελανης τη ψαρια ειναι αυτη παλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Μένιο. Όπως είδες κάτι κάνουμε με τον Καπετάνιο, κάθε Κυριακή, παρόλο που τα αλιεύματα λιγοστεύουν όλο και περισότερο. Διαθέτουμε όμως πείρα και τεχνική (ο Καπετάνιος βεβαίως, βεβαίως) κι έτσι τα αποτελέσματα είναι συνήθως θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τις ζηλευω τις σουπιες, ολη την Κυριακη κρατησαν τον μπαμπα μου μακρια απο εμενα και ειχα 40 πυρετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή