Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μια νόστιμη συνταγή από τον ΧΑΡΗ

"Καπετάνιε καλησπέρα και σε σένα,


άσε τον Γιωργάκη να κάνει την δουλειά του και γράψε μια συνταγή για τα ψάρια.

Εξάλλου πριν από το καλοκαίρι είχα υποσχεθεί ότι θα γράφω μία συνταγή. Έστω και με καθυστέρηση γράφε!

Αφορά τους κυνηγούς.

η συνταγή λέγεται αλα εσκαμπέζ (είναι ισπανική και εμείς στην Ελλάδα θα το λέγαμε μαρινάτο.

Αφού καθαρίσεις τα ψάρια τα πλένεις (οι Ισπανοί τα ψάρια δεν τα καθαρίζουν όπως εμείς αλλά τα βουτάνε για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει. Αφού λοιπόν τα στραγγίσεις, τα αλευρώνεις και τα τηγανίζεις στο λάδι. Αφού γίνουν τα βάζεις σε ένα σκεύος πήλινο.

στο τηγάνι που τηγανίστηκαν ρίχνεις σκόρδο, κρεμμύδι και καρότα. Τα σωτάρεις εως ότου ξανθίσουν προσθέτεις 1 φλυτζάνι ξύδι, 1 φλυτζάνι νερό και λίγο μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και 2-3 φύλλα δάφνης. τα βράζεις για 10 περίπου λεπτά και το περιχύνεις στα τηγανισμένα ψάρια.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Την άλλη βδομάδα με νέες συνταγές."



Καλέ, δοκιμάστε τη συνταγή του κυρίου Χάρη. Εγώ τη δοκίμασα κι' ακόμη γλύφω τα δάκτυλά μου!

2 σχόλια:

  1. Χάρη ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή σου. Να τη στολίσεις όμως και με καμιά φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα με τη φωτογραφία της θαυμάστριάς σου, η συνταγή απέκτησε προσωπικότητα Μεγάλε Χάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή