Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Αγωγή κατά ΠΝΟ και δημοσίου

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, "Adriatic Lines" των δύο οχηματαγωγών, που παρέμειναν επί 22 ημέρες αποκλεισμένα στο λιμάνι της Κορίνθου από τους ναυτεργάτες, απαντά με δυο αγωγές εναντίον της ΠΝΟ και του ελληνικού Δημοσίου για τη ζημία που υπέστη.


"H εταιρεία χάνει 60.000 - 70.000 τη μέρα" υποστήριξε ο δικηγόρος της εταιρείας.

Για αντιπερισπασμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κάνει λόγο η ΠΝΟ που την Πέμπτη αποφάσισε να σπάσει το μπλόκο στην Κόρινθο.

Την ίδια στιγμή, τα συνεχή μπλόκα των ναυτεργατών έφεραν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα.

Η "Royal Caribbean", πλοιοκτήτρια του κρουαζιερόπλοιου "Ζenith", η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία στον κόσμο, ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει στο μισό τις προσεγγίσεις του πλοίου στον Πειραιά. Επιπλέον, αλλάζει τα σχέδιά της για το 2011 και τα δυο κρουαζιερόπλοιά της που επρόκειτο να δένουν σε ελληνικά λιμάνια θα πάνε τελικά στην Ισπανία.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου επισημαίνουν ότι υπάρχουν δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι που πλήττονται από τις αρνητικές συνέπειες που έχουν τα μπλόκα στα λιμάνια και τον τουρισμό.

Παρ' όλα αυτά, οι συνδικαλιστές των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
"MEGA TV"
ΣΧΟΛΙΟ
"Ο εθνοσωτήριος  ρόλος του ΚΚΕ."  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου