Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΑΛΛΗ" ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Σήκωσαν «μπαϊράκι» οι δικαστές

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
«Ξεσπαθώνουν» οι δικαστικοί λειτουργοί κατά των πρόσφατων ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που τους θίγουν και κατά της επιδείνωσης των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης, πραγματοποιώντας αύριο πανδικαστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (με 2ωρη διακοπή των εργασιών σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας), ενώ παράλληλα «μπλοκάρουν» τη διαδικασία της δικής τους απογραφής με αιχμές κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης που μπορεί να έχει ευρύτερες επιπτώσεις
Η δικαστική αντίδραση είναι έντονη και σοβούσε εδώ και αρκετό καιρό, όταν, μετά την περικοπή επιδομάτων, υπήρξε «πάγωμα» και των δόσεων που οφείλει το Δημόσιο από επιδικασθέντα αναδρομικά, ενώ κορυφώθηκε με την υπαγωγή των δικαστικών λειτουργών στο ΙΚΑ και την κατάργηση ρυθμίσεων που κατοχύρωναν την ανεξαρτησία τους, παρόλο που η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωμοδότησε ότι οι σχετικές ασφαλιστικές διατάξεις είναι αντισυνταγματικές.

Τέσσερις δικαστικές ενώσεις (Δικαστών και Εισαγγελέων, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος και Ελεγκτικού Συνεδρίου) καλούν τα μέλη τους σε πανελλήνιες πανδικαστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για αύριο 12 με 2 μ.μ., σημειώνοντας ότι στη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα κληθούν να εκθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Οι δικαστικές ενώσεις τονίζουν ότι οφείλουν να προστατεύσουν τη συνταγματική θέση της δικαιοσύνης ως τρίτης λειτουργίας του κράτους και την κοινωνική της αποστολή, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος τους προς την ανεξάρτητη δικαιοσύνη που παρέλαβαν και τη δικαιοσύνη που οφείλουν να παραδώσουν αλώβητη και υπερήφανη στις επόμενες γενεές.
Οι δικαστικοί διαμαρτύρονται γιατί το Ασφαλιστικό τούς εντάσσει στο ΙΚΑ και καταργεί ασφαλιστικές δικλίδες ανεξαρτησίας τους (όπως τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 25ετία, εφόσον εξαναγκαστούν σε παραίτηση, λόγω άσκησης πιέσεων κ.λπ.).
Επίσης διαμαρτύρονται γιατί συνεχώς χειροτερεύουν οι συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης, δεν καλύπτονται οι κενές οργανικές θέσεις δικαστών και υπαλλήλων, με συνέπεια την υπολειτουργία της. Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά των συναρμόδιων υπουργών ότι «δεν στέργουν σε διάλογο».
Η Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου πρόβαλε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας όσον αφορά στην ενοποίηση των ασφαλισμένων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (ενώ βρίσκονται υπό διαφορετικές συνθήκες εργασίας) και μάλιστα στο ΙΚΑ, που παρουσιάζει τεράστια ελλείμματα και υπάρχει κίνδυνος να υποβαθμιστούν ασφαλιστικά δικαιώματα διαφόρων κατηγοριών μισθωτών που σήμερα υπάγονται σε πιο εύρωστα Ταμεία και βρίσκονται σε καλύτερη θέση.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης "ΕΘΝΟΣ"

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Διευκρινιστική ανακοίνωση


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με νέα ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι δεν είναι αντίθετη με την απογραφή. «Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με την απογραφή των δικαστικών λειτουργών, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ' αυτή. Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Ελπίζουμε ότι η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή να διεξαχθεί ομαλά. Εξακολουθούμε, όμως, να έχουμε την απορία για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του Κράτους (βουλευτές, υπουργοί, κ.λπ.)», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.
"ΣΚΑΙ "

ΣΧΟΛΙΟ:  πήγαν να τους  μπερδέψουν με τους ιθαγενείς και δικαίως αντέδρασαν οι φωτισμένοι στηλοβάτες της άλλης Ελλάδας. Πήραν όμως τις διαβεβαιώσεις τους (έχουν να παίρνουν και κάτι επιδικασθέντα αναδρομικά, εξαψήφια νούμερα ο καθένας, που ψευτομπλοκαρίστηκαν λόγω της γενικής κατακραυγής) και επανόρθωσαν με τη δεύτερη ανακοίνωση. Τα περί υπερήφανης και αλώβητης δικαιοσύνης, εμένα μου κάθονται σαν απειλή. Όλα για τον παρά γίνονται, όλα!  

ΣΗΜ. Οι  βουλευτές, υπουργοί, δικαστές, κ.λπ. είναι πολίτες της "άλλης Ελλάδας". Έχουμε υποχρέωση να τους πληρώνουμε ΚΑΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου