Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: «Να μπει τέλος στο πελατειακό σύστημα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη «να μπει τέλος στο πελατειακό σύστημα, που μαστίζει και τη νέα γενιά» και απηύθυνε έκκληση στη νεολαία για κοινό αγώνα, σημειώνοντας ότι «χωρίς την ενεργή παρουσία των νέων, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει».
Προτροπή στους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας, που δρομολογεί η κυβέρνηση, αλλά και έκκληση στα κόμματα να συμπεριλάβουν νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στους ΟΤΑ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε το «παλιό πελατειακό κράτος, το οποίο αποτελεί παράγοντα καθυστέρησης, παρακμής και εξάρτησης, με τη νοοτροπία που καλλιεργεί, τόσο στις σχέσεις πολίτη-Δημοσίου, όσο και στις σχέσεις που οικοδομεί κατά παράδοση η χώρα με τους «πάτρωνές» της» και επισήμανε για άλλη μία φορά την ανάγκη μιας «επανάστασης» για την αντικατάστασή του, στην οποία πρωτοπόροι θα πρέπει να είναι οι νέοι.
«Θα πετύχουμε την επανάσταση αυτή με τη ζωντανή συμμετοχή των νέων, ώστε να πάψουμε να ζούμε το παράδοξο, η σημερινή γενιά να είναι μορφωμένη με τις περισσότερες παραστάσεις, να έχει ταξιδέψει περισσότερο, (σσ. να διαθέτει) τα περισσότερα προσόντα και δεξιότητες - και όμως να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Προεκλογικά και σήμερα υποσχόμαστε μια πραγματικά προοδευτική πολιτική για τους νέους, δικαιοσύνη για όλες τις γενιές. Η αλληλεγγύη των γενεών βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Ασφαλιστικού. Θα στηρίξουμε και τον αδύναμο νέο μέσα από ένα προνοιακό σύστημα, πού δημιουργούμε, αλλά θα στηρίξουμε και τον δημιουργικό. Οι νέοι χρειάζονται απελευθέρωση των δυνατοτήτων τους και όχι περιορισμούς», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Θα αξιοποιήσουμε και τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς. Έχω ζητήσει από μια κορυφαία προσωπικότητα να ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας, να αξιολογήσει το προνοιακό μας σύστημα, αλλά παράλληλα να κοιτάξει και τα θέματα νέας γενιάς - γιατί είναι υπεύθυνος του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών και είναι γνώστης του κράτους πρόνοιας, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ερευνών Κράτους Πρόνοιας, που μάχεται και ενάντια στη φτώχεια».
«Χρειάζονται αλλαγές, ώστε οι νέοι να είναι στην αιχμή της παγκόσμιας γνώσης. Είναι ώρα να συνδεθούν τα ΑΕΙ με την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν αρκεί να ξιφουλκούμε κατά του Μνημονίου, ή να δημαγωγούμε εναντίον των βαρβάρων, γιατί και ο ίδιος ξέρω τι σημαίνουν οι άγριες διαθέσεις των αγορών και τις ανατροπές, που χρειάζονται και έχουμε προτείνει, ως σοσιαλιστές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Επιπλέον, μεταξύ άλλων, είπε: «Από τις προσλήψεις και προαγωγές στο Δημόσιο, μέχρι το πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα, το σπάσιμο γραφειοκρατικής δομής του κράτους μέχρι την πλήρη διαφάνεια για το πώς θα λειτουργούν τα υπουργεία, όλα αυτά απαιτούν μιαν επανάσταση και πρωτοπόρα θα πρέπει να είναι η νέα γενιά. Γι' αυτό την καλώ: «Ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα, πάρτε την τύχη στα χέρια σας"».
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

ΣΧΟΛΙΟ: Τα είπε όλα ο συνάδελφος. Εμένα δεν μου πέφτει λόγος!  Στο τέλος μη ξεχάσετε να τον χειροκροτήσετε!

1 σχόλιο:

  1. Πασοκος χουντικός10 Ιουλίου 2010 - 6:05 μ.μ.

    Άν ή νέα γενιά πάρουν τήν τύχη στά χέρια τους τότε όλλοι εσοίς θά πουλάτε κουλούρια έκσο από τήν βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή