Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

φρέσκα φασολάκια του κήπου

Μια συνταγή ολοκληρωτικά από τον κήπο μας, τη δοκιμάσαμε ακριβώς όπως την προτείνουμε:


ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ
Φασολάκια, μαϊντανός, κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια, πατάτες, ντομάτες ώριμες, πιπεριά.... και τι ποιότητα! όλα της ώρας! κόβεις και μαγειρεύεις!

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
1 κιλό περίπου φρέσκα φασολάκια
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε φέτες.
2 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε ροδέλες.
6 ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη.
1 πιπεριά τρυφερή, πικάντικη, ψιλοκομμένη.
4 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Καθαρίζουμε τα φασολάκια, βγάζοντας τις τυχόν ίνες τους.
-Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι.
-Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
-Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε και αυτά μέχρι να μαραθούν.
-Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, την πιπεριά και το ανάλογο νερό
-Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα
-Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου