Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Διπλάσιες οι επιχειρήσεις που κλείνουν απ΄ αυτές που ανοίγουν

«Σήμα κινδύνου» για το μέλλον της βιοτεχνικής επιχειρηματικότητας εκπέμπει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το μητρώο του ΒΕΑ, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010 ιδρύθηκαν 789 επιχειρήσεις, ενώ διέκοψε την λειτουργία σχεδόν διπλάσιος αριθμός επιχειρήσεων (1448).
«Είναι απαραίτητο να συγκρατηθεί αυτή η καθοδική πορεία, γιατί η συρρίκνωση του δυναμικού της Ελληνικής Βιοτεχνίας, θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, που θα φανούν πολλαπλασιαστικά και διαχρονικά», αναφέρει το Επιμελητήριο.
Το ΒΕΑ καταλήγει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας και στήριξης της βιοτεχνικής επιχείρησης. «Οι πολιτικές όμως που ακολουθούνται μέχρι σήμερα, οδήγησαν στο αντίθετο αποτέλεσμα γεγονός που αποδεικνύεται από τους πιο αριθμούς".
"ΣΚΑΙ"

ΣΧΟΛΙΟ
Τα στοιχεία του ΒΕΑ αφορούν αυτές τις επιχειρήσεις που νομότυπα κατέθεσαν τη διακοπή της λειτουργίας τους στο Επιμελητήριο. Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, γιατί πολλές κατεβάζουν τα ρολά χωρίς να ολοκληρώσουν τις τυπικές διαδικασίες στη ΔΟΥ και το Επιμελητήριο, λόγω οφειλών και κόστους, αφού μένουν  πανί με πανί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου