Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

όσο και να φάνε δεν σκάνε!

Ξόδευαν δημόσιο χρήμα εις υγείαν της Siemens!


Διασπάθιση του δημόσιου χρήματος υπέρ της Siemens αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας σ' ό,τι αφορά τις συμβάσεις που υπέγραψαν τα νοσοκομεία με τη γερμανική εταιρεία από το 2002 έως το 2009.

Πρόκειται για 164 συμβάσεις από τις συνολικά 500 που παραδόθηκαν σε δύο μεγάλες κούτες στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο.

Κοινό συμπέρασμα των Επιθεωρητών της Δημόσιας Υγείας είναι ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων επέτρεπαν στη Siemens να είναι ο μοναδικός μειοδότης των διαγωνισμών για την προμήθεια μηχανημάτων και νοσοκομειακών υλικών σε χαμηλές εν γένει τιμές. Ωστόσο, στη συνέχεια το κόστος για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά εκτοξευόταν καθώς δεν υπήρχαν οι δεσμευτικοί όροι που θα υποχρέωναν την εταιρεία να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των τιμών της.

Οι συμβάσεις σχετίζονταν με την προμήθεια αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, τρίπλεξ, μηχανημάτων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κ.ά. Οι βουλευτές της επιτροπής, επικαλούμενοι το πόρισμα, υποστήριξαν ότι τόσο η απευθείας ανάθεση όσο και η απουσία διαπραγματευτικών όρων για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά παραβίαζαν τις αρχές του ανταγωνισμού.

«Ο μοναδικός παίκτης στα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια ήταν η Siemens», παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος και ανέφερε ως πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Θριάσιου Νοσοκομείου, που για την ετήσια αντικατάσταση των λυχνιών ενός αξονικού τομογράφου την πενταετία 2004-2009 καταβλήθηκαν στη Siemens 511.990 ευρώ.
                                                                                                                    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΧΟΛΙΟΑυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της Σημιτικής και Καραμανλικής διακυβέρνησης. Στα Διοικητικά Συμβούλια αντιπροσωπεύονται και τα δύο "κόμματα εξουσίας".
ΕΡΩΤΗΣΗ:Γιατί οι μειοψηφίες δεν τα κατήγγειλαν εν τη γενέσει τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί συνέτρωγαν στην υγειά μας, δηλαδή, των κορόιδων!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου