Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Το ασφαλιστικό που αφορά τη μια Ελλάδα, ψηφίζει η άλλη Ελλάδα!

Εστησαν «ατύχημα» στο Αιγαίο


Τουρκικά F-16 και ελικόπτερα έφτασαν έως τα 900 πόδια από το νησάκι, υποστηρίζοντας ότι δήθεν βυθιζόταν πλωτό στους Καλόγερους κοντά στην Ανδρο.Επιχείρηση Ερευνας και Διάσωσης στη νήσο Καλόγεροι, βορείως της Ανδρου, στο Κεντρικό Αιγαίο, σκηνοθέτησε χθες η Τουρκία, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις περιπλανήσεις του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ» στο Θρακικό Πέλαγος.
Η χθεσινή τουρκική πρόκληση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν οκτώ τουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4) μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.
Εκείνη την ώρα ένας εκ των χειριστών των τουρκικών μαχητικών εξέπεμψε SOS, μεταδίδοντας μέσω ασυρμάτου στον τουρκικό επίγειο σταθμό ότι δήθεν βλέπει ένα πλωτό μέσο να βυθίζεται 2 ν.μ. βορείως της νήσου Καλόγεροι!
Ωστόσο, τα ελληνικά Μιράζ 2000 που είχαν σπεύσει να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά ανέφεραν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας ότι δεν είδαν κανένα σκάφος να κινείται στην περιοχή των Καλόγερων.
Παρ’ όλα αυτά η ελληνική πλευρά θεώρησε σκόπιμο να στείλει στην περιοχή δύο αεροσκάφη Α-7, ένα ελικόπτερο SAR του Λιμενικού Σώματος και μία φρεγάτα!!
Στο μεταξύ, ελάχιστη ώρα από την εκπομπή του SOS από το τουρκικό F-16 εμφανίστηκαν στο FIR Αθηνών δύο τουρκικά ελικόπτερα SAR και ένα αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας με κατεύθυνση τους Καλόγερους!
Μάλιστα ένα εκ των τουρκικών ελικοπτέρων πέταξε μόλις 900 πόδια πάνω από το νησί. Επειτα από σχεδόν μία ώρα άσκοπων περιπλανήσεων στην καρδιά του Αιγαίου, τα τουρκικά εναέρια μέσα έρευνας και διάσωσης αποχώρησαν από την περιοχή. Εν συνεχεία αποχώρησε η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»...

Στρατηγικής σημασίας

Η νήσος Καλόγεροι και ο Αϊ-Στράτης είναι τα δύο ελληνικά νησιά που έχουν στρατηγική σημασία για την Τουρκία λόγω της τοποθεσίας τους.
Βρίσκονται ακριβώς στο μέσον του Αιγαίου, πάνω στον 25ο Μεσημβρινό, όπου η Τουρκία διεκδικεί τον επιχειρησιακό έλεγχο, άρα και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Ειδικότερα τους Καλόγερους τους «εγκλώβισε» η Τουρκία μετά την κρίση των Ιμίων, αφού τους συμπεριέλαβε στις «γκρίζες ζώνες».
Τα νησιά δηλαδή του Αιγαίου των οποίων αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία, καθότι δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες με τις οποίες παραχωρήθηκαν τα υπόλοιπα νησιά στην Ελλάδα.
"ΕΘΝΟΣ"
Δήμος Βερύκιος
demos@pegasus.gr

ΣΧΟΛΙΟΌπως φαίνεται πλησιάζουμε στην ψήφιση του επώδυνου ασφαλιστικού και οι ετοιμασίες άρχισαν για την παραπλάνηση και καθυπόταξη του ΟΧΛΟΥ.


Ο γεροΠάγκαλος ετοιμάζει τους νεκρούς από τις διαδηλώσεις (καθίστε στα σπίτια σας!) και το φιλαράκι ο Ερντογάμ, πού λέει και ο Καπετάνιος, στήνει το θερμό επεισόδιο. Μεγάλη η χάρη σου Έλληνα ιθαγενή, όλοι ασχολούνται μαζί σου. Βγάλε τώρα το συμπέρασμα! Μην παραμένεις ΖΩΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου