Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Παραιτήσεις πολιτικών στη Γαλλία

Δυο υφυπουργοί παραιτήθηκαν στην Γαλλία λόγω προκλητικών δαπανών,  μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ειδικότερα, ο Γάλλος υφυπουργός Συνεργασίας Αλέν Ζουαντέ υπέβαλλε την παραίτησή του, εξαιτίας πλήθους δημοσιευμάτων των τελευταίων μηνών που τον αφορούσαν και υπονόμευαν την κυβέρνηση.
"Ένας τίμιος άνδρας, όπως εγώ, δεν μπορεί να δεχθεί να είναι θύμα ενός αμαλγάματος. Μετά από προσεκτική σκέψη, αποφάσισα να εγκαταλείψω την κυβέρνηση" ανακοίνωσε ο Αλέν Ζουαντέ στο μπλογκ του.
Ο πρώην υφυπουργός ήρθε στο προσκήνιο τον Μάρτιο όταν αποκαλύφθηκε ότι για να μεταβεί στη Μαρτινίκα για μια επίσημη σύνοδο είχε ενοικιάσει ένα ιδιωτικό τζετ έναντι 116.500 ευρώ.
"Ούτε ένα ευρώ από δημόσιο χρήμα δεν έχει διοχετευθεί για προσωπικό όφελος μου ή της οικογένειάς μου" πρόσθεσε ο κ. Ζουαντέ.
Την παραίτηση του Ζουαντέ, ακολούθησε αυτή του υφυπουργού Ανάπτυξης Κριστιάν Μπλαν, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο όταν αγόρασε πούρα Κούβας έναντι 12.000 ευρώ, χρεώνοντάς τα στο υπουργείο.
Την παραίτηση των δύο υπουργών επιβεβαίωσε το γραφείο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Λουκ Σατέλ, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ήταν εκείνοι που ζήτησαν τις παραιτήσεις των δύο υπουργών.
"EURO2DAY.gr"

ΣΧΟΛΙΟ
Οι  Κουτόφραγγοι για "ψύλλου πήδημα" αναγκάζουν τα δημόσια πρόσωπα να παραιτούνται. Εδώ, στην Ελλάδα,  υπερηφανεύονται κιόλας και το θεωρούν μαγκιά τους, να χρεώνουν το Δημόσιο ατιμώρητοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου