Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Αποκαθήλωση αγάλματος του Στάλιν στη Γεωργία


Αποκαθήλωση του αγάλματος του Στάλιν από την κεντρική πλατεία της γενέτειράς του στη Γεωργία.

Οι αρχές της Γεωργίας αποκαθήλωσαν τη νύκτα άγαλμα του Ιωσήφ Στάλιν από την κεντρική πλατεία της πόλης Γκόρι, της γενέτειράς του.
Το επιβλητικό μπρούτζινο άγαλμα, ύψους 6 μέτρων, θα μεταφερθεί στην αυλή του μουσείου του Γκόρι που είναι αφιερωμένο στον Στάλιν και στη θέση του θα ανεγερθεί μνημείο των θυμάτων του πολέμου της Γεωργίας με τη Ρωσία το 2008, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.
Η νυκτερινή επιχείρηση κρατήθηκε μυστική και είχε ολοκληρωθεί πριν από το ξημέρωμα.
Το άγαλμα του Στάλιν βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Γκόρι από τις αρχές της δεκαετίας του '50 και ήταν στο επίκεντρο διαμάχης τα τελευταία χρόνια, καθώς η κυβέρνηση του Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε εκδηλώσει επανειλημμένα την πρόθεση να το απομακρύνει, ενώ πολλοί κάτοικοι του Γκόρι, οι οποίοι υπερασπίζονται με πάθος την μνήμη του Στάλιν, είχαν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους ως προς την προοπτική αυτή.
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποια ανακοίνωση του ΚΚΕ, με την οποία να ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ τις Γεωργιανές Αρχές για την παραπάνω ενέργεια. Αλέκα, τι λέτε;

2 σχόλια:

  1. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν πρέπει να τα βάζετε με το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο που διαφέρει στην πολιτική σκηνή, αφού όλα τα άλλα κόμματα είναι συνεννοημένα σε βάρος της λαικής μάζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε/η δεν τα βάζω γενικά και αόριστα με το ΚΚΕ. Στηλιτεύω συγκεκριμένες τακτικές οι οποίες, είτε μας γυρνούν στο σκοτεινό σταλινικό παρελθόν, είτε οι μορφές πάλης που επιλέγει στρέφονται συλλήβδην κατά της ευρύτερης μάζας των μη εχόντων Ελλήνων. Αν προσέχετε τις αναρτήσεις μου θα το διαπιστώσετε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή