Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Μηνυτήρια αναφορά κατά Ψωμιάδη από την αντιπολίτευση

Μηνυτήρια αναφορά για «45άρι» έργο της νομαρχίας που... «πληρώθηκε, αλλά δεν έγινε», κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ Νίκος Γιαννόπουλος και Παντελής Κουκουλεκίδης. Προκαταρκτική εξέταση σε πταισματοδίκη παρήγγηλε ο προιστάμενος της εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλας.

Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" την περασμένη Δευτέρα προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο, αλλά και της εισαγγελικής αρχής. Πρόκειται για έργα των 45 χιλιάδων ευρώ, για τα οποία δε χρειάζεται η διενέργεια διαγωνισμού.

"Δε μπορεί ο κ.Ψωμιάδης να μας κοροιδεύει με φθηνές δικαιολογίες. Ζητάμε έρευνα και απόδοση ευθυνών", δήλωσε ο κ.Γιαννόπουλος μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφορας.

Σύμφωνα με αυτή, εργολάβος κλήθηκε να πληρωθεί με επιταγή της νομαρχίας για έργο που δεν εκτελέστηκε ποτέ στον δήμο Βερτίσκου. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που έχει τη μορφή της κατεπείγουσας, παραγγέλθηκε να καταθέσουν ανωμοτί (ως ύποπτοι) ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών που υπογράφει την έγκριση του κονδυλίου των 45 χιλιάδων ευρώ, αλλά και ο εργολάβος που παρουσίασε το έργο... "ολοκληρωμένο". Για καταθέσεις καλούνται ακόμη, ο δασάρχης Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Βερτίσκου. Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε την εκτέλεση εργασιών διευθέτησης (καθαρισμό από αυτοφυή βλάστηση, φερτά υλικά και απορρίμματα) στις κοίτες των ρεμάτων, στα δημοτικά διαμερίσματα Αρετή, Πέντε Βρύσες, Λοφίσκος και Όσσα του δήμου Βερτίσκου.

Ο τρίτος της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης. ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ Θεέ μου, δεν κάνω πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου