Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Πολωνός Υδραυλικός: Χωρίς προσχήματα σε όλη την Ευρώπη. Το Ξεσκέπασμα!

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, στη Γερμανία, στις 12 Ιουνίου

Διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «Δε θα πληρώσουμε την κρίση» και «από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες», οργανώνονται από πολλά εργατικά συνδικάτα και οργανώσεις από όλο το φάσμα της Αριστεράς στο Βερολίνο και την Στουτγάρδη, στις 12 Ιουνίου. Σε κοινό ψήφισμα-πλατφόρμα, οι οργανωτές των διαδηλώσεων κατά των μέτρων Ε.Ε.-ΔΝΤ και υπέρ της Ελλάδας αναφέρουν μεταξύ άλλων:


"Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική δραστικών περικοπών. Μια μέρα μετά τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η γερμανική κυβέρνηση εξήγγειλε πολιτική σκληρής λιτότητας: Στόχος είναι να μειωθούν εις βάρος των εργαζομένων και των ανέργων, της υγείας, της παιδείας και των δήμων τα αυξημένα κρατικά χρέη, που διογκώθηκαν από την κρίση και τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών!

Για την κρίση, αντί να κληθούν να πληρώσουν οι τράπεζες και οι επενδυτές των χρηματαγορών, καλείται να πληρώσει ο απλός κόσμος: με περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αυτό είναι το «πρόγραμμα διάσωσης» της Ελλάδας. Δεν πρόκειται παρά για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εχόντων! Ωστόσο ο κόσμος στην Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στην επίθεση που δέχεται η ζωή του. Γι’ αυτό, η αντίσταση των Ελλήνων πολιτών πρέπει να αποτελέσει για μας στη Γερμανία πρότυπο και χρειάζεται την αλληλεγγύη μας!

Με το πακέτο διάσωσης των 750 δις δεν πληρώνουμε ούτε «για τους Έλληνες» ούτε για τη σωτηρία της Ευρώπης, αλλά μονάχα για τη σωτηρία των τραπεζών και των επενδυτών, που έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση του ελληνικού κράτους και κερδίζουν από τα ελληνικά χρέη".

Τα γερμανικά συνδικάτα απαιτούν:

Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και των κερδών του.

Έλεγχο και συρρίκνωση των χρηματοπιστωτικών αγορών: άμεση, υψηλή φορολόγηση των χρηματαγορών.

Απαγόρευση των επενδύσεων υψηλού ρίσκου (hedge funds) και των κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων.

Εθνικοποίηση των τραπεζών και δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού τομέα υπό κοινωνικό έλεγχο.

Διαγραφή του χρέους της Ελλάδας και άλλων βαριά χρεωμένων χωρών της ΕΕ.

Να πληρώσουν οι πιστωτές

Στις διαδηλώσεις έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν περισσότερες από εκατό οργανώσεις και πρωτοβουλίες, όπως η Attac, συνδικάτα όπως η ve.rdi, η NGG (Σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων), τομεακές της Γενικής Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), το κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE, τοπικές συμμαχίες για την κρίση, η DIDF (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Σωματείων), η συμμαχία Aktionsbündnis Sozialproteste, το Φόρουμ Ανέργων, αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες.
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. μπραύβο στά παληκάρια στόν αγώνα λυπόν όλλοι μαζή έλληνες καί γερμανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή