Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Περικοπή αντιπαραγωγικών δαπανών ζητεί ο Μ. Ανδρουλάκης

Να αποκαταστήσει τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων προχωρώντας στην περικοπή των αντιπαραγωγικών δαπανών καλεί τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης.


Με ερώτηση που κατέθεσε, ο βουλευτής ζητεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ανοίξει τους κωδικούς και να προχωρήσει με σύστημα “laser” στον περιορισμό των αχρείαστων δαπανών.

Επισημαίνει επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει - ενόψει και των ενδεχόμενων δυσκολιών στην υλοποίηση του Μνημονίου Στήριξης -να κινητοποιήσει τις διαθέσιμες εφεδρείες του προϋπολογισμού οι οποίες είναι άσχετες με το μισθολογικό κόστος και τις επενδύσεις.

«Υπάρχει αρκετό “λίπος” να αφαιρεθεί που αφορά σε δαπάνες αντιπαραγωγικές, χαμηλού κρατικού και κοινωνικού οφέλους και εξαιρετικά χαμηλής απόδοσης», αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει αδήριτη την ανάγκη να ανοίξουν όλοι οι «κωδικοί» και να περισταλούν οι δαπάνες που προκαλούν «αιμορραγία» στα δημόσια ταμεία.
"ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αυτές είναι οι ερωτήσεις, τάχαμου φιλολαϊκές, που κάνει ο μέσος αριστερόφρων βουλευτής της πράσινης παρέας για να έχει άλλοθι όταν ψηφίζει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου