Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη στη Βρετανία ο γιος του έκπτωτου προέδρου του Κιργιστάν

Ο γιος του έκπτωτου προέδρου του Κιργιστάν Μπακίγεφ συνελήφθη στη Βρετανία με ένταλμα για απάτη.
Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν τον νεότερο γιό του έκπτωτου προέδρου του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, μεταδίδει το κιργιζικό πρακτορείο ειδήσεων Αkipress στην ιστοσελίδα του.
Ο Μαξίμ Μπακίγεφ συνελήφθη μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Φάρνμποροου στη νότιο Αγγλία, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Κιργιστάν Κενεσμπέκ Ντουσιμπάγεφ σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, τονίζει το πρακτορείο.
Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση θα απαιτήσει την έκδοσή του. Οι μεθοριακές υπηρεσίες και το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις.
Τον περασμένο μήνα η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Μπακίγεφ από περιφερειακό δικαστήριο της Μπισκέκ για απάτη.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΣΧΟΛΙΟΟ παραπάνω, όταν κυβερνούσε ο πατέρας του, έκλεισε κάτι συμφωνίες- λουκούμια μέσα στην αμερικάνικη στρατιωτική βάση που εδρεύει στο Κιργιστάν. Ξεπούλησε τον κρατικό πλούτο της χώρας του, το πετρέλαιο, στους αμερικάνους. Ένα χαρτζιλίκι από αυτά που εισέπραξε, τα έδωσε στους γνωστούς- αγνώστους για να ξεκινήσουν τα επεισόδια, 10.000.000 δολάρια. Τώρα πόσοι άραγε είναι οι αθώοι φτωχοί, που την πλήρωσαν και θα την πληρώσουν; Και τι θα κάνει το τσιράκι των Αμερικανών, η Βρετανία, θα τον εκδώσει; Και θα δικαστεί; Τα λεφτά θα τα επιστρέψει; Ο κόσμος που έχασε και χάνει τη ζωή του; Να γιατί είναι επικίνδυνη η οχλοποίηση του λαού. Γιατί, το ξαναλέω και θα το λέω πάντα: Όσο δεν συνειδητοποιείται πολιτικά ο κόσμος, τόσο θα έχει στο κεφάλι του άχρηστους και εγκληματίες κυβερνήτες να τον σκοτώνουν και να τον καταδυναστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου