Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Στον πάγο για τρία χρόνια οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα


Νομοθετική ρύθμιση για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις συνδικαλιστών και εργοδοτών για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

"Αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

ΣΧΟΛΙΟ
Συντρόφια,  πολύ δημοκρατία στις ενέργειές σας, προσέξτε μη πνιγείτε!

Γιώργος …κέρασε, Μυλωνάς… ήπιε

Αντίθετα με την τρέχουσα συγκυρία της λιτότητας, αλλά και με την εικόνα που παρουσιάζει η εταιρία και η μετοχή (πτώση της τιμής κατά… 83% μέσα στα τελευταία τρία χρόνια) κινήθηκε η προέγκριση αμοιβών για τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εισηγμένης εταιρίας Αλουμύλ.


Όπως ανεγράφη στην εταιρική ανακοίνωση για την γενική συνέλευση, εγκρίθηκε η αύξηση των ΚΑΘΑΡΩΝ αμοιβών τους, από 196.000 ευρώ που ήταν το 2009, σε … 280.000 ευρώ για το 2010, ήτοι μια μικρή αύξηση της τάξεως του…40%.
Κι όλα αυτά ενώ η εταιρία παραμένει ζημιογόνα, έχει αρνητικές λειτουργικές ροές και προχώρησε σε ρύθμιση χρεών με τις τράπεζες, μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου.
Η ανακοίνωση βέβαια, αναφέρει ότι η έγκριση της αύξησης έγινε από την πλειοψηφία του 70,2% των μετόχων.
Αυτό που ΔΕΝ αναφέρει είναι ότι το 71,1% των μετοχών, το κατέχει ο ίδιος ο κ. Μυλωνάς και η κα Ευαγγελία Μυλωνά.
Και βεβαίως, ότι τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ ανήκουν στην οικογενεία… Μυλωνά.
Κοινώς… Γιώργος «κέρασε»… Μυλωνάς ήπιε.
ΥΓ: Κάποιοι ίσως να σημειώσουν ότι έτσι κι αλλιώς το ποσό της αύξησης δεν είναι μεγάλο (80.000 ευρώ). Θα διαφωνήσουμε για λόγους αρχής. Τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ είναι οι βασικοί μέτοχοι. Άρα, όταν η εταιρία πάει καλά είναι και οι βασικοί ωφελημένοι, μέσω μερισμάτων και υπεραξιών.
Κι όταν δεν πάει καλά και δεν υπάρχουν υπεραξίες και μερίσματα… αυξάνουν τις αμοιβές τους;
"ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ EURO2DAY.GR"

ΣΧΟΛΙΟ
Να οι διαφορές  στον Ιδιωτικό τομέα. Να σε ποιούς ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ από το αντιδημοκρατικό αυτό καθεστώς το ΠΑΓΩΜΑ των μισθών. Να στο τέλος ποιός κυβερνά αυτόν τον  τόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου