Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Σιγά που θα γλυτώναμε από τους Παπανδρέου!

Συνέντευξη στην χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία  έδωσε ο Νίκος Παπανδρέου στον Τάσο Παππά, Δεν με άφηνε ο πειρασμός να την αφήσω ασχολίαστη. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

«Δεν έχουν ομολογήσει ούτε ένα σκάνδαλο στη Ν.Δ.!»


«Δεινόσαυροι με παλαιολιθική αντίληψη». Ετσι χαρακτηρίζει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Παπανδρέου επειδή, όπως σημειώνει, «δεν έχουν ομολογήσει ότι υπήρξε έστω κι ένα σκάνδαλο στα έξι χρόνια της διακυβέρνησής τους. Δεν έχουν τα κότσια ν' αναλάβουν τις ευθύνες». Ενώ το ΠΑΣΟΚ, που κι αυτό κατηγορείται για σκάνδαλα; «Η διαφορά είναι ότι εμείς ομολογούμε τα λάθη μας. Αυτοί όχι».
ΣΧΟΛΙΟ
Τα σκάνδαλα, όταν τα κάνουν Πασόκοι τα λέει κι αυτός λάθη, όπως ο Βούγιας. Λάθη, Νίκο, που κόστισαν λεφτά, πολλά λεφτά και πού είναι;  Τα έχασε η Ελλάδα; ή όχι, επειδή ήταν απλώς λάθη και όχι καθαρό κλέψιμο.   

* Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση πώς αισθάνεστε;

- Πόνο. Με πονάει πολύ. Ξέρω ότι δεν μιλάμε έτσι, αλλά είναι η αλήθεια. Θέλω όπως όλοι μας, να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να γίνει εύρρωστη, να έχει δουλειά ο καθένας, να έχουμε καλές συντάξεις... Είναι τόσα πολλά που μπορούμε να πούμε για την κρίση που δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Αλλωστε, τις σκέψεις μου για το πώς θα βγούμε από την κρίση τις βρίσκει κανείς στο Διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΟ

Σε πιστεύουμε φίλε, ότι πονάς, μέσα στην ευμάρειά σου. Για βγές από το καβούκι σου να δεις τον κόσμο που πραγματικά πονάει!

* Δύο οικογένειες κυβερνούν τον τόπο: Καραμανλήδες και Παπανδρέου. Θυμώνετε όταν σας το λένε;


- Ξεχνάτε και μία ακόμη, τουλάχιστον... Το πρόβλημα δεν είναι πόσες είναι. Το πρόβλημα είναι ποιες είναι, τι έκαναν, τι πρόσφεραν, αν εμπνέουν εμπιστοσύνη, αν πραγματικά έχουν θετικό πρόσημο ως προς τα «έργα και τις ημέρες» τους.

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό πραγματικά αναριωτιέμαι και εγώ. Ποιά  οικογένεια  βύθισε περισσότερο τη χώρα εδώ που είναι!

* Και ο Γιώργος, ως τρίτος γόνος στην πολιτική;
- Ως τρίτος πρωθυπουργός μάλιστα. Ψηλά ο πήχης. Ας μείνουμε λίγο σε αυτό το περίεργο, για τη δημοκρατία, φαινόμενο. Ακριβώς επειδή φαίνεται παράλογο μια δημοκρατία να βγάζει ένα και μόνο όνομα τόσα χρόνια, προκύπτει ένα μεγάλο μάθημα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πρώτον, πιο σεμνό πρωθυπουργό δεν νομίζω να έχουμε δει. Δεύτερον, ακριβώς επειδή είναι ευαίσθητος στην κριτική για οικογενειοκρατία, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάνει πολλά περισσότερα από ό,τι συνηθίζεται για να εξαλείψει φαινόμενα οικογενειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου βίου. Το opengov.gr, δηλαδή το σύστημα επιλογής των γενικών γραμματέων και άλλων στο Δημόσιο, τάραξε και το ΠΑΣΟΚ και τις συνήθειες ενός πολιτικού συστήματος όπου η γυναίκα, η ξαδέρφη, ο κουμπάρος και η στρατιά φίλων του πολιτικού άνδρα στελέχωναν το κάθε υπουργείο. Αρα έχουμε το παράλογο, ότι κάποιος που κατηγορείται από τους αντιπάλους του για εύνοια λόγω επωνύμου, να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσουν τέτοιες αντι-δημοκρατικές συμπεριφορές.

ΣΧΟΛΙΟ
Το opengov.gr λειτούργησε σαν τον φερετζέ της πόρνης. Τυφλός πρέπει να είσαι για να μη βλέπεις τους γενικούς γραμματείς που διορίστηκαν. Αλλά σε δικαιολογώ γιατί γράφεις παραμύθια, πιστεύεις και σε αυτά!

* Ναι, αλλά και εσείς συμμετείχατε στην κυβερνητική αποστολή που πήγε στο Αμπου Ντάμπι.

- Ναι, είναι κι αυτό στο τραπέζι. Επαιξα έναν άτυπο διπλωματικό ρόλο λόγω των σχέσεων που είχε αναπτύξει ο Ανδρέας με τις αραβικές χώρες. Τόσο στο Αμπου Ντάμπι όσο και σε όλο τον αραβικό κόσμο, το όνομα Παπανδρέου επηρεάζει θετικά. Θεωρείται κεφάλαιο αξιοπιστίας για τη χώρα μας. Οταν μου ζητήθηκε να πάω μαζί, έκανα το καθήκον μου και πήγα. Το επώνυμο ανοίγει δρόμους.

ΣΧΟΛΙΟ
Και πόσα φάγατε Νικολάκη αυτές τις δυό μέρες; 85.000 ευρουλάκια, τρία άτομα. Αν έκανες το καθήκον σου θα πήγαινες όπως θα πήγαινα εγώ, με 3.000 ευρώ τα τρία άτομα.Και από την τσέπη σας για να τα πονάτε, όπως τα πονάω κι εγώ!


* Πήγατε χωρίς θεσμική ιδιότητα.

- Τη γνωρίζω την κριτική και εν μέρει, φυσικά, τη δικαιολογώ... ξέρω κάπου, ίσως, διαβάζοντας αυτό μπορεί να χαμογελάει ο κ. Καμμένος, ο οποίος δεν παύει να θίγει το θέμα του ταξιδιού μου στη Βουλή. Δεν του κρατάω κακία. Αυτά έχει το επώνυμο. Θα σε βαρέσουν ό,τι και αν κάνεις. Και φυσικά και εκείνος, ως βουλευτής, με βλέπει μόνο ως επώνυμο. Μάλλον δεν έχει διαβάσει κανένα απ' τα βιβλία μου. Ας είναι. Μη νομίζετε ότι ξέρω πάντα τι να την κάνω την περίεργη ιδιότητα του να είμαι αδερφός νυν και γιος πρώην πρωθυπουργού. Υπάρχει κάποιος έτοιμος κώδικας δεοντολογίας; Κάτι που σου λέει, Νίκο, εδώ μιλάς, εκεί σιωπάς; Και αν έχεις και ένα χαρακτήρα σαν τον δικό μου που θέλει να τα βάλει με όλο τον κόσμο, που δεν αντέχει την αδικία;

 ΣΧΟΛΙΟ

Αδικία Νίκο είναι να σου παίρνει συνέντευξη ο Παππάς και να σου χαϊδεύει τα αυτιά. Επί της ουσίας, ρε φίλε, γιατί δεν απαντάς, αλλά το ρίχνεις στα γενικόλογα, όπως όλοι οι Παπανδρέιδες;

Αχ Λαουτζίκο, Λαουτζίκο, σε λίγο θα σου φορτώσουν άλλον ένα της γνωστής, ενδόξου, οικογενείας.
Τα συλλυπητήρια μου.

2 σχόλια:

  1. Σηγνώμη Νηκολάκη καταλάθος κλάπηκαν εκατομήρια ευρό.Καταλάθος μάς πήρατε τήν μπουκιά απτοστώμα εμάς τούς εργαζόμενους τού ιδιοτηκού τομέα καί τούς Σιντακσιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι το παίζουν προοδευτικοί και δήθεν αλλά τρώνε από το κράτος και κάνουν τους μάγκες. Εμας μας σπρώχνουν να γίνουμε κλέφτες, με τετράωρα εργασίας καθημερινά και μισά ένσημα. Πότε θα συμπληρώσουμε 40 χρόνια ασφάλισης; Τους σιχάθηκα όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή