Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Βάσιμο Σενάριο που μέλλει να πραγματωθεί! 1

 Η Βάση του σεναρίου είναι ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ.


1. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μέλημα της ΤΟΥΡΚΙΑΣ με τους πανέξυπνους Νταβούτογλου και Ερντογάν είναι να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Μουσουλμανικού κόσμου και ως μέλος, εκείνη, των εξωαραβικών συσχετισμών, να τους αντιπροσωπεύει στη Δύση. Στην κατεύθυνση αυτή

α)σπάει την απομόνωση του ΙΡΑΝ, ενθαρρύνοντας το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε: Το Ιράν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, εξέδωσε ανακοίνωση κατά της συμμάχου του, της Ρωσίας, [τουρκικός δάκτυλος;], που σημαίνει ότι προτιμά τη μουσουλμανική χώρα, αφού η Ρωσία συντάσσεται με τους υποστηρικτές της μείωσης της πυρηνικής του ενέργειας. Στις 17 Μαΐου υπογράφηκε στην Τεχεράνη συμφωνία μεταξύ Ιράν, Βραζιλίας και Τουρκίας, βάσει της οποίας το Ιράν δεσμεύτηκε να στείλει 1.200 κιλά χαμηλά εμπλουτισμένου ουρανίου στην Τουρκία, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα 120 κιλά πυρηνικού υλικού από δυτικές χώρες για τους αντιδραστήρες του.β) τα βάζει με τον προαιώνιο εχθρό των Αράβων, το Ισραήλ.
Πρώτης τάξης ευκαιρία αποτέλεσε το ταξίδι των ακτιβιστών και η προβλεπόμενη αντίδραση του Ισραήλ. Διότι δεν μπορείς να κάνεις το φίλο και των δύο, Αράβων και Εβραίων. Φραστικά έχει ήδη διαλύσει το σιωνιστικό κράτος και ανέβηκε πολύ στα μάτια των Μουσουλμανικού Κόσμου, ως δυναμικός προστάτης των Παλαιστίνιων.

γ) Προσεταιρίζεται ακόμα και τα «άταχτα» παιδιά της Νότιας Αμερικής, και τα προξενεύει με τους Μουσουλμάνους, για να αποχτήσει ακόμη μεγαλύτερη προβολή ως διεθνής μεσολαβητής.

2. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σκοπός της Τουρκίας είναι να λύσει τα τρία θέματα που την απασχολούν. Τα δύο από αυτά, έχουν να κάνουν με μας: Το Κυπριακό και το Αιγαίο. Το τρίτο είναι το Κουρδικό. Και τα τρία είναι στο χέρι των ΗΠΑ. Οπότε, προσφέροντας υπηρεσίες στο αφεντικό της, που θα αφορούν τον αραβικό κόσμο, ως ''περιφερειακός ηγεμόνας Μέσης και Εγγύς Ανατολής'', θα ζητήσει ανταλλάγματα για τη λύση αυτών των τριών θεμάτων. Διότι θα "χρησιμοποιήσει" τους τωρινούς φίλους της μέχρι να πετύχει το σκοπό της.

3. Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
(θα ρωτήσω τη Ντόρα και τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου και θα σας πω.)
του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ από το ΕΘΝΟΣ


Καλό απόγευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου