Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Η γραφειοκρατία διώχνει επενδύσεις 3 δισ.

του Φάνη Γαβρινιώτη

Εξαντλείται πλέον η υπομονή των Βρετανών, Αμερικανών και Κυπρίων developers που εδώ και χρόνια προσπαθούν να πραγματοποιήσουν δύο σημαντικά projects στην Ελλάδα επενδύοντας συνολικά περισσότερα από 3 δισ. ευρώ.
Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων για άμεση απεμπλοκή των επενδυτικών σχεδίων από τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, εκπρόσωποι των οίκων Minoan Group και Prufrock Investments καταγγέλλουν ότι εννέα μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή δεν έχει διευθετηθεί ουσιαστικά κανένα από τα ζητήματα που εμποδίζουν την υλοποίηση των επενδύσεών τους.

Μάλιστα, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα χρήματα που διαθέτουν στα ταμεία τους και τα οποία προορίζονταν για τη χρηματοδότηση των έργων στην Ελλάδα, οι δύο οίκοι έχουν αποφασίσει να τοποθετηθούν επενδυτικά σε γειτονικές χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Minoan Group που ελέγχεται από βρετανικά και αμερικανικά κεφάλαια προέβη προ ημερών στην εξαγορά ξένης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού σε γειτονικές μεσογειακές χώρες, επιβεβαιώνοντας κατ’ ουσίαν σχετικό ρεπορτάζ του euro2day.gr στις 30 Απριλίου 2010…………………

Euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΟ
έχουμε και λέμε: Ανάπτυξη! Ποιοί μιλάνε για ανάπτυξη; Πως εννοούν την ανάπτυξη;

1 σχόλιο:

  1. πασοκος χουντικός28 Ιουνίου 2010 - 10:57 μ.μ.

    Λάζαρε είναι τόσω δίσκολο νά τό καταλάβης τό κλήσιμο τόν επιχηρίσεων δέν είναι ανάπτικση/

    ΑπάντησηΔιαγραφή