Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Της Δικαιοσύνης

Ανατροπές στα μέχρι σήμερα δεδομένα για το «πόθεν έσχες», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να επιφέρουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο ο έλεγχος πλέον να μην είναι τυπικός, αφήνοντας τους πολιτικούς στο απυρόβλητο.
Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών θα γίνεται πλέον από δικαστικούς. Συγκεκριμένα, από πενταμελή επιτροπή, στην οποία εκτός από του αντιπροέδρου της Βουλής που θα προΐσταται, δεν θα μετέχει κανένας άλλος βουλευτής. Η νέα πενταμελής επιτροπή θα ελέγχει και τα οικονομικά των κομμάτων και τις προεκλογικές δαπάνες των βουλευτών...................
από το ΙΝ.GR

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Θετική η προσπάθεια του Χάρη Καστανίδη στον περιορισμό του μεγέθους της διαφθοράς των πολιτικών προσώπων. Να προσέξει όμως, γιατί η συμμετοχή των δικαστικών εμένα δεν μου λέει και πολλά..
Γιατί: 1. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από τους πολιτικούς (ελεγχόμενους)
Θυμάστε το Εισ. ΑΠ Σανιδά, που ήταν πιο νεοδημοκράτης από πολλούς βουλευτές της Ν.Δ.

2. Οι δικαστικοί είναι μέχρι αηδίας κομματικοποιημένοι. Η επιλογή για την επιτροπή πρέπει να γίνεται πολύ προσεχτικά και με ψάξιμο.
Ας ψηφιστεί και θα το δούμε λεπτομερέστερα.

Όσον αφορά στο "πόθεν έσχες".
«Παρένθετα πρόσωπα» είναι το κλειδί. Πρόσωπα μη συγγενείς του πολιτικού, που έχουν στο όνομά τους τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία που επωφελείται ο πολιτικός και φαίνονται αυτά τα πρόσωπα προς τα έξω.Πρέπει να βρεθεί τρόπος να εντοπίζονται και να τιμωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου