Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Ρεβιθόρυζο

Θυμάστε τη συνταγή της προηγούμενης εβδομάδας; http://homius.blogspot.com/2010/05/blog-post_2025.html

Τα ρεβίθια μου λοιπόν έγιναν ανάρπαστα!
Τώρα οι φίλες και οι φίλοι μου ζήτησαν μια άλλη σπουδαία συνταγή. Επειδή όμως βαριέμαι, σας προτείνω, τα ρεβίθια που περίσσεψαν να τα κάνουμε νόστιμο ρεβιθόρυζο.


Υλικά
1.Τα μαγειρεμένα ρεβίθια που περίσσεψαν
2. Ζωμός κρέατος αν μας ξαναδώσει ο χασάπης κόκαλα, χωρίς να αγοράσουμε κρέας, αλλιώς
3. 2,5 κούπες νερό
4.  1  κούπα ρύζι από τη λαϊκή, που είναι πιο φτηνό.

Εφαρμογή
Προσθέτουμε στα έτοιμα ρεβίθια το ζωμό (ή το νερό) και το ρύζι.


Ανακατεύουμε και προσέχουμε μη πιάσει στον πυθμένα. Όταν το ρύζι βράσει και πιει σχεδόν όλο το ζουμί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Συνοδευτικά
Συνοδεύεται από  ένα κρεμμύδι στα τέσσερα (αν δεν έχουμε κρεμμυδάκια από τον κήπο μας) και παστό γαύρο, αν προνοήσαμε από το φθινόπωρο, που δεν είχε καθήσει για τα καλά η οικονομική κρίση,  να παστώσουμε.  Επίσης μαυρίζουμε το πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα περιμένω από τον φίλο σου το Χάρη να μας στείλει καμμιά συνταγή της προκοπής, γιατί με σένα θα τη βγάλουμε με όσπρια καλοκαιριάτικα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή