Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Σημίτης:"Θλίβομαι και εξοργίζομαι"


Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάστηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
 Εμείς Σημίτη, να δείς πως θλιβόμαστε και οργιζόμαστε!  Και για τους.... αγώνες σας και για την ...... ηθική σας. Και για το μπόι σας!. Άντε και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μην το παραμελείς!
Να και μερικές πληροφορίες για το στενό συνεργάτη σου Σημίτη, να θυμηθείς:
Με σύνθημα την… διαφάνεια ο Μαντέλης «έπεσε» στις... χορηγίες


Ο Αναστάσιος Μαντέλης ως υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη παρέδιδε μαθήματα για την διαφάνεια και εκόπτετο, ότι ποτέ δεν πήρε μίζες. Με αυτήν την υποκριτική στάση πορεύτηκε στον πολιτικό του βίο και απ’ ότι φαίνεται, δεν βγήκε χαμένος. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει 16 ακίνητα στην Αθήνα και άλλα 10 στην Κεφαλλονιά. Αρκετά μάλιστα από αυτά τα απέκτησε μετά την ενασχόλησή του με την πολιτική.
Τον Σεπτέμβριο του 1997 το προβεβλημένο τότε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και όπως φαίνεται, έπιασε αμέσως το νήμα και το… νόημα της μίζας. Μετά από περίπου 3 μήνες, τον Δεκέμβριο του 1997, ανέθεσε στη Siemens έργα για τον ΟΤΕ, ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο του δεν είχε όμως ακόμα ολοκληρωθεί και ο χρόνος τελείωσε, γιατί η ΕΕ απαιτούσε από την 1η Ιανουαρίου του ’98 να γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί για τις αναθέσεις. Έτσι στην εκπνοή του χρόνου ο κατά τα’ άλλα υπέρμαχος της διαφάνειας υπέγραψε συμβάσεις με τη Siemens και μία ακόμα εταιρεία για την προμήθεια ντιζελομηχανών και τροχαίου υλικού σε ΟΣΕ και ΗΣΑΠ, με το μερίδιο της Siemens να φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Ο «αδιάφθορος» υπουργός απαντώντας τότε στις υποψίες για μίζες, δήλωνε ότι «η όλη διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια, που ξεκίνησε επισήμως με δημόσια προκήρυξη στον διεθνής και τον Ελληνικό Τύπο στις 12 Φεβρουαρίου και κατέληξε σε αυτήν την συνεργασία». Το 1998 ο κ. Μαντέλης απέκτησε ποσοστά τριών διαμερισμάτων στην οδό Κυριαδών στα Πετράλωνα. Μετά και τις... εκλογικές χορηγίες όμως, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συνέχισε τις επενδύσεις. Το 2001 ο κ. Μαντέλης φαίνεται σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του να αποκτά το 40% σε γραφείο 124 τ.μ. στην οδό Πατησίων. Τον Μάρτιο του 2004 η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ ήταν και προσωπική για τον Αναστάσιο Μαντέλη. Δεν εκλέχθηκε, αλλά αποχώρησε πλούσιος απ’ την πολιτική, όπως δείχνει το «πόθεν έσχες» του και αναζήτησε νέα καριέρα.
Στις 2 Ιουνίου του 2004 λοιπόν έστειλε το βιογραφικό του στον παλιό του γνώριμο Μιχάλη Χριστοφοράκο και του ζήτησε να τον προσλάβει στη Siemens. Απάντηση όμως δεν πήρε ποτέ. Ίσως έπρεπε να επισυνάψει στο βιογραφικό του, το καυτό άρθρο του περί διαφάνειας που είχε δημοσιευτεί 1 χρόνο πριν στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και με το οποίο ζητούσε εν ολίγοις την κατάργηση των οικονομικών απορρήτων των πολιτικών, προσθέτοντας ότι «δεν θεωρώ αρκετή την υποβολή της δήλωσης. Χρειάζεται να υπάρχει και δημοσιοποίηση της. Για να γνωρίζει ο πολίτης, ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι ακέραιος».
Όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens ενεπλάκη και το όνομα του. Τότε ο... Ηρακλειδέας της διαφάνειας δήλωνε βροντερά, ότι είναι αθώος. Σε γραπτή του δήλωση στις 19 Ιουνίου του 2008 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι εξαιρετικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά τα δημοσιεύματα του Τύπου, που με εμφανίζουν ότι δήθεν εισέπραξα εκατομμύρια μάρκα απ’ τη Siemens». Η ομολογία του σήμερα περί του αντιθέτου λένε κάποιοι, ξεσκέπασε όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Μαντέλης είχε περάσει από μία Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και είχε για καιρό να υπερηφανεύεται, ότι ελέγχθηκε και βγήκε καθαρός.

Πηγή: ALPHA

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης


Θυμάσαι Σημίτη; Δεν πας στα ΙΜΙΑ να δεις αν έρχομαι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου