Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

εργατομεσίες κόντρα στην κυβέρνηση των εργατικών.

Πρωτοφανής ενδοτικότητα


................Το τοπίο έτσι γίνεται πιο σκληρό, και κυρίως αβέβαιο, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενώ αυτές οι νέες απαιτήσεις των επιτηρητών και, κυρίως, η πρωτοφανής ενδοτικότητα της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των εργοδοτών (κυρίως του ΣΕΒ) στάθηκε η σταγόνα για την πλήρη ρήξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τα συνδικάτα.
Μάλιστα η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να προσέλθει στη σύσκεψη της προσεχούς Δευτέρας με τους εργοδοτικούς φορείς, την οποία συγκάλεσε ο κ. Λοβέρδος για την αύξηση του ποσοστού απολύσεων και την περικοπή των αποζημιώσεων.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος δήλωσε: «Θέλω να δω τη δικαιολογία του υπουργού Εργασίας για το πώς η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και η κλοπή των αποζημιώσεων απόλυσης βελτιώνει τα δημόσια οικονομικά και το πώς η απόλυση και η ανεργία ηλικιωμένων ανέργων στα 55 ή στα 60 τους έτη βελτιώνει τους δείκτες του Ασφαλιστικού. Γιατί τους κοινωνικούς δείκτες ορισμένοι στην κυβέρνηση φαίνεται να μην τους υπολογίζουν. Ακόμη».
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Δύσκολη πραγματικά η θέση του Παναγόπουλου, διότι είναι πράσινος εργατοπατέρας και αναγκάζεται, για τα προσχήματα, να πάει  κόντρα στην πράσινη παρέα.Δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να εκλεγεί και βουλευτής, όπως ο Πολυζωγόπουλος και ο Πρωτόπαπας. Τί να  κάνει όμως; Το καθήκον. Πάντως ο άνθρωπος δεν τα βάζει με όλους τους πρασινοσκώληκες, αλλά με ορισμένους. Κρατάει τις γέφυρες, διότι ο σκοπός του δεν είναι η οριστική ρήξη που θα τον απομακρύνει από την εκλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου