Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Καλή αρχή συντρόφια, στις ΜΙΖΕΣ

Ο Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκε κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ότι ο γερμανικός όμιλος του είχε δώσει 200 χιλ. ευρώ για την προεκλογική του εκστρατεία. «Ολα και για όλους στο φως, όπως είχαμε πει από την αρχή, χωρίς καμία διάκριση και εξαίρεση», σχολίασαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.


Προηγήθηκε η κατάθεση του επιχειρηματία και κουμπάρου του, Γιώργου Τσουγκράνη, ο οποίος ανέφερε πως ο πρώην υπουργός του είχε πει ότι το ποσό που κατατέθηκε σε λογαριασμό στη Γενεύη προερχόταν από χορηγία της γερμανικής εταιρείας.

Ο Γιώργος Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ο Τάσος Μαντέλης του είχε ζητήσει το 1998 να ανοίξει λογαριασμό στο όνομά του προκειμένου, σε αυτόν να κατατίθενται χορηγίες των φίλων τού πρώην υπουργού για την προεκλογική του εκστρατεία. Πράγματι, στις 2 Νοεμβρίου 1998 και στις 8 Φεβρουαρίου 2000 κατατέθηκαν από άγνωστη πηγή 200. 000 και 250.000 μάρκα αντιστοίχως.

Όμως, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα χρήματα δεν πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία του Τάσου Μαντέλη, αλλά δόθηκαν στα παιδιά του, ενώ ένα τμήμα, ύψους 163.800 ευρώ μεταφέρθηκε λίγους μήνες αφ' ότου ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens σε λογαριασμό της Alpha Bank στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα χρήματα προέρχονταν από το στέλεχος της Siemens, υπεύθυνο για τα "μαύρα ταμεία", Ηλία Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσουγκράνης ποτέ δεν κλήθηκε από τον ανακριτή να καταθέσει για την υπόθεση Siemens.

Από τη μεριά του, ο Τάσος Μαντέλης κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να ψάξουν "ποιος είναι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που έδωσε σε δύο δημοσιογράφους την πληροφορία ότι στους λογαριασμούς μου μπήκαν 10 εκατ. μάρκα, ώστε να ξεπλύνουν τη μίζα στην πλάτη μου".
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Πρώτος από τους συνυπουργούς του ΓΑΠ στην προδοτική κυβέρνηση ΣΗΜΙΤΗ, ο  πολύς τότε Μαντέλης, παραδέχτηκε ότι 'Τσίμπησε" με ΠΑΡΕΝΘΕΤΟ τον Τσουγκράνη 450.000 γερμ. μάρκα. 
Θυμάστε στις 12 Μαίου 2010 τι σας έγραψα; " Όσον αφορά στο "πόθεν έσχες". «Παρένθετα πρόσωπα» είναι το κλειδί. Πρόσωπα μη συγγενείς του πολιτικού, που έχουν στο όνομά τους τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία που επωφελείται ο πολιτικός και φαίνονται αυτά τα πρόσωπα προς τα έξω.Πρέπει να βρεθεί τρόπος να εντοπίζονται και να τιμωρούνται."  Ανάρτηση με τίτλο ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
       Φίλες μου και φίλοι μου δεν τα γράφω τζάμπα. Τώρα πρέπει να ξετρυπωθούν όλοι οι παρένθετοι Τσουγκράνηδες ένας για κάθε υπουργό, υφυπουργό,διευθυντή, εφοριακό, αστυνομικό και πάει λέγοντας. (Όλα  για όλους στο φως δεν λέτε;)
       Ο Μαντέλης τώρα μας γράφει ξέρετε πού. Η ποινική του ευθύνη ως υπουργού, έχει παραγραφεί, ενώ των απλών ιθαγενών δεν θα είχε παραγραφεί, βόλεψε και τα παιδιά του με τη μίζα, -ενώ του κόσμου τα παιδιά μεταναστεύουν γιατί δεν βρίσκουν δουλειά- και γι αυτόν ο μήνας  έχει εννιά! Και υπόψην το κόμμα που κυβερνά είναι το ίδιο, μη το ξεχνάμε!

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσουγκράνης ποτέ δεν κλήθηκε από τον ανακριτή να καταθέσει για την υπόθεση Siemens.

Είδατε το ρόλο που παίζει η ακριβοπληρωμένη, κομματικοποιημένη Δικαιοσύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου