Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Η Κατερίνα, ο Μπάμπης, Ο Μένιος και.... η Σύμβουλος!

Η Κατερίνα

Η Κατερίνα δουλεύει σε μια αλυσίδα εστίασης. Έξι μέρες 8ωρο, μισθός 800 ευρώ.
Τώρα θα δουλεύει τετράωρο και θα παίρνει 400 ευρώ. Τί να κάνει; Μένει, γιατί αν φύγει, πού θα βρει άλλη δουλειά, με την ανεργία που υπάρχει;

Ο Μπάμπης

Ο Μπάμπης είναι 55 χρόνων. Ατύχησε στις επιχειρήσεις και παρόλο που έχει σπουδαία μόρφωση και εμπειρία σε εμπόριο (διετέλεσε διευθυντής πωλήσεων μεγάλων επιχειρήσεων) και τουρισμό, αναγκάζεται να δουλεύει σαν βιομηχανικός εργάτης, με τα χέρια του κάθε μέρα μέσα στο βιτριόλι, χωρίς ασφάλιση και πολλές φορές χωρίς το βδομαδιάτικο, να το πάει σπίτι. Τι να κάνει αν φύγει, που θα βρει άλλη δουλειά; Μένει κι αυτός.

Ο Μένιος

Ο Μένιος 57 χρόνων είναι άριστος τεχνίτης, τα χέρια του πιάνουν τα πάντα. Δουλεύει σε μια εταιρία κατασκευών μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ. Τώρα κάθε βράδυ περιμένει τηλέφωνο για να τον ενημερώσουν αν θα πάει το πρωί στη δουλειά. Τώρα τον Απρίλιο έκανε μόλις εφτά (7) μεροκάματα.

Η Κατερίνα, με τα 400 τι θα πρωτοπληρώσει; Το ενοίκιο, τη δόση του αυτοκινήτου, το φαΐ, κανένα ρουχάκι, τι; Τον γάμο τον αναβάλλει έτσι κι αλλιώς.

Ο Μπάμπης, ανασφάλιστος αν πάθει κάτι, πού θα τρέχει, και χωρίς ένσημα τι σύνταξη θα βγάλει, το ενοίκιο πως θα το πληρώσει, τα παιδιά πως θα τα σπουδάσει, βενζίνη για να πάει στη δουλειά με τι λεφτά θα γεμίσει;

Ο Μένιος έχει πάρει στεγαστικό δάνειο, πώς θα πληρώσει κάθε μήνα τη δόση στην Τράπεζα, τι θα δώσει στην κόρη του, που θέλει να αρραβωνιαστεί, με 7 μέρες δουλειά το μήνα;

Σημ. Μια ηθοποιός, λέει, επιλέχτηκε ως σύμβουλος ενος πράσινου υφυπουργού με πέντε χιλιάδες (5.000,00) ευρώ το μήνα καθαρά.

2 σχόλια:

 1. Ο Μπάμπης με ενημέρωσε ότι η εργοδοσία του χορηγεί γάντια κουζίνας!!!! (35 λεπτά κόστος), τα οποία με την πρώτη επαφή στα χημικά λειώνουν και κολλάνε πάνω στο χέρι. Το θεωρεί μεγάλο κόστος να προμηθεύσει προστατευτικά γάντια για χημικά.
  Είδατε η απουσία κοινωνικής πρόνοιας πως καταστρέφει τις ζωές μας; Που θα βρεί άλλη δουλειά ο φίλος μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Λάζαρε,
  Πίστεύω ότι ο φίλος Χάρης μόνος του επέλεξε τους ανθρώπους που θα τον κυβερνήσουν και θα προεξοφλήσουν την τύχη του, όπως και την χώρα που θα ζήσει.
  Εκείνο που δεν πέτυχε να επιλέξει είναι το επάγγελμα που θα κάνει να του εξασφαλίζει την αντίστοιχη αξιοπρέπεια και τις απαραίτητες συνθήκες που θα του προσφέρουν την σιγουριά ότι και την επόμενη ημέρα θα είναι ΑΡΤΙΟΣ και ΥΓΙΗΣ για να συνεχίσει να εργάζεται.
  Εξάλλου για αυτό και το νέο ασφαλιστικό.
  Οταν ανακάλυψαν ότι ο Ελληνας αντέχει στην ταλαιπωρία και στην δυστυχία αύξησαν το όριο ηλικίας.
  ΧΑΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή