Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Είναι στο χέρι όλων μας, είναι στο χέρι μας, να κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία"

Ακούσαμε την παρουσίαση των επώδυνων για το λαό μέτρων. Άρχισαν, όπως προβλέψαμε, με τους δημόσιους υπαλλήλους και θα ολοκληρωθούν με τους ιδιωτικούς. Ήδη οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους. Άρχισαν οι απολύσεις και οι μειώσεις των ημερομισθίων και έπονται τα άλλα. Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τις εκφράσεις "όλοι μαζί θα αγωνισθούμε, θα προσπαθήσουμε, θα μειωθούν τα εισοδήματά μας, να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή. Μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, μια Ελλάδα της διαφάνειας, της ανάπτυξης, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα, για την οποία όλοι μας θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι." , που, όταν τις ακούω, με φοβίζουν, γιατί ξέρω τι εννοούν.

Ξέρεις τι είναι να σου κρατά το ΤΕΒΕ επί τριάντα χρόνια εισφορές, και τώρα που ήρθε η ώρα της σύνταξης να σου δίνει ψίχουλα. Και λες: δώσε μου πίσω τις εισφορές, που έφτυνα αίμα να σου πληρώνω. (Και με απειλή ποινικής διώξεως, για να μη χάσουν τα ταμεία). Τι έγιναν τα χρήματα των εισφορών του κοσμάκη; Απάντηση: τα κακοδιαχειρίστηκαν, αγόρασαν ομόλογα και χάθηκαν. Ποιος τους είπε να τα τοποθετήσουν στα ομόλογα; Θυμάστε, οι διοικητές των Ταμείων ταυτόχρονα τα τοποθέτησαν σε επισφαλή ομόλογα. Αυτό σημαίνει ότι έλαβαν εντολές από μία υπέρτατη πηγή. Αυτοί που έδωσαν τις εντολές και εισέπραξαν τις μίζες, σήμερα έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περνούν ζωή και κότα. Και είναι πολιτικοί, αυτοί οι τύποι! Ο ασφαλισμένος έμεινε τελείως ανυπεράσπιστος. Αυτός λοιπόν είναι μέσα στους «όλοι μαζί» , που λέγαμε, όχι ό άλλος που έβγαλε τα λεφτά του έξω.
Και λέει ο Λοβέρδος ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων. Πόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες με φίλους πολιτικούς χρωστάνε δισεκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία; Αυτούς γιατί τους αφήνουν, να τα πληρώσουν όποτε (και αν) αποφασίσουν μόνοι τους;
Μπορώ να γράφω μέχρι το πρωί για αδικίες του συστήματος. Αλλά δεν θέλω να σε κουράσω.

Τι προτείνω;


Το κακό ξεκινάει από το βουλευτή. Από αυτόν πρέπει να αρχίσουμε πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου