Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Οι... μίζες διώχνουν τρεις αμερικανικές εταιρίες

Κοντά στην έξοδο από την ελληνική αγορά βρίσκονται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τρεις τουλάχιστον αμερικανικές εταιρίες ιατροτεχνολογικού περιεχομένου, καθώς δεν αντέχουν να καταβάλουν «μίζες» στους χειρούργους και να τους χρωστά το δημόσιο πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η Covidien Tyko ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα υλικά στα νοσοκομεία από την επόμενη Δευτέρα καθώς τα χρέη προς αυτήν έχουν ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι 3M και Beckton Dickinson.
Σε σύσκεψη που έγινε στο εμπορικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας προ δύο εβδομάδων οι εκπρόσωποι των αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα ανέφεραν ότι δεν μπορούν να δουλέψουν με τις «μαύρες» προμήθειες με τις όποιες λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία και για αυτό βγαίνουν αργά και σταθερά εκτός αγοράς, μια και τα ελληνικά νοσοκομεία προτιμούν όσους ακολουθούν αυτές τις πρακτικές.

από το Εuro2day.gr

Παπανδρέου: "Κτίζουμε την Ελλάδα του αύριο"

"Πρέπει να κτίσουμε την Ελλάδα του αύριο", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του στην ΟΚΕ Λαμίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.Αναλυτικά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βάση των αλλαγών πάνω στις οποίες θα δημιουργηθεί το νέο οικοδόμημα, είναι πρώτον ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους παρά τα μέτρα, δεύτερον ευνομία και αίσθημα δικαίου ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός, "κάποιοι που έφταιξαν να πληρώσουν" και τρίτον αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Εν προκειμένω επεσήμανε ότι αυτό αποτελούσε κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι αλλαγές θα είναι συντεταγμένες μέσα από διάλογο και διαβούλευση. Μιλάμε για ενίσχυση και όχι κατάλυση της δημοκρατίας, είπε ο κ. Παπανδρέου
Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι πετύχαμε να έλθει η ΕΕ με το συγκεκριμένο μηχανισμό και να πει ότι στηρίζουμε την Ελλάδα και της δίνουμε το χρόνο να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι τις αλλαγές δεν τις επιβάλει κάποια ξένη δύναμη, ή κάποιοι διεθνείς οργανισμοί, αλλά είναι ζητήματα που τα συζητούσαμε στην Ελλάδα.
Θα πάρει το χρόνο να συμαζέψουμε τα πράγματα, αλλά θα τα συμαζέψουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, καλώντας να μετατραπεί η ενέργεια της ελληνικής κοινωνίας σε παραγωγική δύναμη. ..................

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1.Τι λες ΓΑΠ, δεν αρχίζεις πρώτα από το παραπάνω θέμα; Μιας και  θα αρρωστήσουν όλοι οι αδύναμοι με τα μέτρα που επέβαλες, ας λειτουργεί και κανένα νοσοκομείο. Ας ξεκινήσει από εκεί το δίχτυ προστασίας που επαγγέλλεσαι Πρόεδρε.
2. Την Ελλάδα του ΣΗΜΕΡΑ θα τη χτίσει κανένας σας, ή μόνο να τη διαλύετεξέρετε; Το ΑΥΡΙΟ είναι μέλλον και αβέβαιον.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου