Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Τα ψιλά γράμματα του δανείου της Ε.Ε. προς την Ελλάδα

ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ από την καταβολή τους θα πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα τις πιστώσεις των 80 δισ. ευρώ που θα πάρει από τις χώρες της ευρωζώνης. Η σχετική συμφωνία που υπεγράφη στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης προβλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να υποβάλει αίτηση να μην αποπληρωθούν τα δάνεια για ορισμένο χρόνο, ο οποίος όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία χρόνια από την ημερομηνία καταβολής τους. Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία, όπως τη δημοσίευσε χθες στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Βild», στη γερμανική μετάφραση του υπ. Οικονομικών του Βερολίνου.


Στο προοίμιο της συμφωνίας καθορίζεται ότι οι εκταμιεύσεις που θα ακολουθήσουν την πρώτη θα γίνονται ύστερα από διαβουλεύσεις των xωρών-μελών της ευρωζώνης, εξαιρουμένης της Ελλάδας, με την ΕΚΤ στη βάση των ελέγχων της Κομισιόν και αφού καταλήξουν σε θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης του συμφωνηθέντος προγράμματος μέτρων από τη δανειολήπτρια χώρα, δηλαδή την Ελλάδα. Επιπροσθέτως ορίζεται ότι οι αρχές της δανειολήπτριας παίρνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και άλλων ανωμαλιών, που «θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την επιτυχία της αξιοποίησης των συγκεκριμένων πόρων στο πλαίσιο των συμφωνιών για τη χορήγηση της συγκεκριμένης βοήθειας». Στην παράγραφο 12 του προοιμίου ορίζεται μάλιστα ότι «η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους» προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι πιστώσεις διοχετεύονται στα σωστά κανάλια και προς τούτο η Αθήνα θα πρέπει να παρέχει στους ελεγκτές απρόσκοπτη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και στα θεσμικά όργανα. ...........

εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν δεν τοποθετήσετε δικούς σας υπουργούς σε ΟΛΑ τα υπουργεία, αδίστακτοι Ευρωπαίοι, τα ανωτέρω φαινόμενα που επισημαίνετε " της απάτης, της διαφθοράς και άλλων ανωμαλιών", που είναι ίδια των αέναων ελλήνων κυβερνώντων, θα καταβροχθίσουν τα χρήματά σας, πριν το καταλάβετε ούτε εσείς, αλλά ούτε και εμείς. Γι' αυτό γρηγορείτε και προσεύχεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου