Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

σπαγγέτι για δύο

Οι φίλες μου με ρωτούν: Γιατί δεν βάζεις και συνταγές μαγειρικής στη σελίδα σου;
Να λοιπόν κι εγώ, που ικανοποιώ τις απαιτήσεις τους και θα βάζω μία κάθε εβδομάδα. (το ωροσκόπιο ξεχάστε το κορίτσια!).
Σήμερα έχουμε Σπαγγέτι. Οι πλούσιοι θα το κάνουν με γαρίδες και εμείς οι υπόλοιποι χωρίς γαρίδες, με απλή τοματόσαλτσα από το σούπερ μάρκετ (συσκευασία 3 συν 1 δώρο).
 Σπαγγέτι με γαρίδες(προαιρετικά)




Υλικά :
300 γραμ. σπαγγέτι
16 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (προαιρετικά και όχι μόνο 16, άκου δεκαέξι, γιατί θα σαλτάρει η κατσαρόλα αν είναι 18 ή 25, χορταίνει κανείς με 16;)
2 μέτριες ντομάτες σε κύβους (ή τον φτηνό τοματοχυμό)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή τον φτηνό τοματοχυμό)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο σχοινόπρασσο (προαιρετικά) Αυτό, τι ακριβώς είναι;

Προετοιμασία :
Σε λίγο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Μόλις ξανθίνουν , ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά.
Εντωμεταξύ, βράζουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρολίτσα , μόλις βράσουν τις βγάζουμε και τις βάζουμε να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Εντωμεταξύ, στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες ρίχνουμε τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με την σάλτσα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

8 σχόλια:

  1. Στο θέμα του Τσουκάτου Λαζαράκη μπορεί να μην υπάρχει τρίτος δρόμος, στη συνταγή αυτή όμως υπαρχει. Βάλε γαρίδες κατεψυγμένες, δυο πακέτα τσιγάρα το κεσεδάκι, βάλε ότι θαλασσινό θέλεις κατεψυγμένο και θα έχεις ωραίο και νόστιμο σπαγγέτι. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε Κατερινιώ με τις μεσοβέζικες προτάσεις σου. Έχουν, ('μώ τν πίστη σ') καμιά νοστιμιά οι κατεψυγμένες γαρίδες; Αυτές, εμείς τις χρησιμοποιούμε για δόλωμα. Καλύτερα μια μακαρονάδα με σαλτσούλα και μπόλικο κεφαλοτύρι, παρά να καθαρίζω μιαν ώρα γαρίδες κατεψυγμένες, που είναι και άνοστες. Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαζαράκη, πολυ καλομαθημένος είσαι. Νοστιμότατες είναι οι καταψυγμένες γαρίδες. Εσύ αυτές που τρως και σου φαίνονται νόστιμες, είσαι σίγουρος ότιέίναι φρέσκιες; Ρώτα και τη γυναίκα σου, πριν ανεβάσεις άλλη συνταγή. Εκείνη μαγειρεύει υπέροχα, εσύ είσαι σκράπας στη μαγειρική με το συμπάθειο, χε, χε. Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή η συνταγή αναφέρεις για πλούσιους και φτωχούς αλλά δεν αναφέρεις για τους πολιτικούς.
    Εγώ θα προτείνω με αστακό γιατί βλέπεις.... ετρώγαν και στα χωριά τους έτσι.
    Αυτούς να τους βλέπεις στις δεξιώσεις πως τρώνε!
    ΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί να μαλώνετε για τις συνταγές θα με αναγκάσεται κάθε εβδομάδα να σας δίνω και μία συνταγή και μετά θα περιμένω τις απόψεις σας.
    ΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με πολλή χαρά περιμένουμε τις συνταγές σου φίλε Χάρη.Αλλά πρώτα θα τις εκτελούμε στην κουζίνα και μετά θα γράφουμε τα συμπεράσματα. Θα κολλήσω και σε κάποιον βουλευτή, να μας επιχορηγεί κάθε συνταγή με εκταμίευση από το ΕΣΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να σε δούμε και σένα Ρούλη τι πατσαβουρόπιτα θα μας φτιοάξεις. Μετά θα στείλω κι εγώ τελευταία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Ρούλη, το είδαμε κι αυτό.
    Εσύ Κατερίνα μαγειρεύεις από τον τσελεμεντέ, δεν πιάνεται. Πρέπει να έρθεις στο Κιόσκι μας να μας μαγειρέψεις Κολιό γούνα.Να διαγωνιστούμε, συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή