Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Το Δίκαιο και η δικαιολόγηση του Ισχυρού.

 
Το Mavi Marmara


Με αφορμή την επίθεση πάνοπλων ισραηλινών κομάντος εναντίον του πρώτου πλοίου της διεθνούς νηοπομπής για τη βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, Mavi Marmara και τη θανάτωση ΑΟΠΛΩΝ ακτιβιστών, κάνω τρεις σκέψεις, σαν ΗΟΜΟ σκεπτόμενος που είμαι.

1. Έχουν γραφεί εκατομμύρια σελίδες Διεθνούς Δικαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας, το Δίκαιο του Πολέμου και λοιπών δικαίων, αλλά δεν καταφέρνουν να αμφισβητήσουν το Δίκαιο του ΙΣΧΥΡΟΥ. Ο Ισχυρός επιβάλλεται με τη δύναμη των όπλων και δικαιολογεί τις ενέργειές του με τη δύναμη της διπλωματίας του. Στην περίπτωσή μας το Ισραήλ έδωσε ένα μάθημα στους ακτιβιστές, στα λεγόμενα ΔΙΕΘΝΗ ύδατα, σύμφωνα με το Δίκαιο του Ισχυρού.

2. Η δεύτερη σκέψη μου έχει να κάνει με την πάντα προβαλλόμενη άμυνα ως δικαιολογία. Στις περιπτώσεις αυτές ο Ισχυρός πάντα "αμύνεται". Οι πάνοπλοι ισραηλινοί κομάντος «αμυνόμενοι» σκότωσαν 19 αόπλους και τραυμάτισαν 60. Και θα δείτε ότι η ισραηλινο-αμερικανική διπλωματία θα επιρρίψει τις ευθύνες στους «επιτιθέμενους» ακτιβιστές.

Αυτό σε μικρογραφία συμβαίνει πάντα και στην Ελληνική Αστυνομία. Ο πάνοπλος Αστυνομικός αφού σακατέψει στο ξύλο τον ανήμπορο, μάλιστα ποτέ μόνος, αλλά πάντα με άλλους αστυνομικούς για να τους έχει και για μάρτυρες, μετά του κάνει και μήνυση για ένα σωρό κακουργήματα. Και μάρτυρας είναι ο ένας αστυνομικός για τον άλλο.

3. Η τρίτη μου σκέψη ανάγεται στη συμμορία των τριών ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ με τα δύο τσιράκια τους ΤΟΥΡΚΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ. Τελευταία οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι δεν πηγαίνουν και πολύ καλά. Να έχουμε, εμείς οι πάντα αδύναμοι, ελπίδες ότι θα διαταραχθούν σοβαρά, μετά από αυτή την επίθεση των Ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο; Δεν το πολυπιστεύω. Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου