Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Η Διαμαντοπούλου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ


Κάποιος αφελής κατά τη γνώμη μου, αναγνώστης έστειλε την παρακάτω ανάρτηση στο "τρωκτικό"σχετικά με την προκήρυξη θέσεων "Συμβούλων" στο υπουργείο παιδείας.
      Όποιος με διαβάζει από την αρχή, θα δει ότι έχω εντοπίσει και επιμένω να αναδεικνύω το θέμα των χρυσοπληρωμένων ημέτερων συμβούλων σε ένα κράτος απάνθρωπης λιτότητας και κλοπής του ιδρώτα της φτωχής μάζας. Επίσης έχω αναδείξει το θέμα των δύο Ελλάδων, της δικής μας, που δεινοπαθεί και της δική τους, της χοντρής πόρνης, που καλοπερνά. Φίλε μου η Υπουργός του παλιού και γκρίζου, όπως λέει ο Κοντός, ΠΑΣΟΚ, ανήκει στην δεύτερη Ελλάδα, την Πόρνη. Οπότε μη μένεις κατάπληκτος. Πρέπει να φάνε όλα τα λεφτά, να αδειάσουν εντελώς τα ταμεία, για να βγούνε μετά να πιέζουν ακόμα πιο πολύ την άλλη Ελλάδα τη δική μας.


        ΠΡΟΣ τη Διαμαντοπούλου: Ξέρεις, με 16.000 ευρώ το ΧΡΟΝΟ, πόσους νέους επιστήμονες  με μυαλά ξυράφια θα βρεις να σε συμβουλεύουν; Χρειάζεται να δίνεις εκατομμύρια ευρώ για συμβουλές για να πραγματώσεις το ετήσιο έγκλημα εις βάρος της εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει εδώ και τριάντα χρόνια στα μυαλά των παιδιών και στις τσέπες των γονιών; Αντί να σπαταλάς έτσι το ξένο χρήμα, δεν πας καλύτερα στο σπιτάκι σου, να κάνεις καμιά δουλειά;
...................................................


"Γιαυτό το σκάνδαλο κ.Διαμαντοπούλου έχετε κάτι να μας πείτε;"
 "Το Υπουργείο κατασπαταλά τα χρήματα του ΕΣΠΑ προκηρύσσοντας τον ένα διαγωνισμό μετά τον άλλο για πανάκριβες και σαφώς υπερκοστολογημένες υπηρεσίες συμβούλων. Μετά από την πρώτη προκήρυξη για συμβούλους για το νομοσχέδιο, που αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τις αντιδράσεις, ακολούθησαν και οι παρακάτω προκηρύξεις:

1. Σύμβουλος επικοινωνίας. 270.000 για δύο χρόνια με...δυνατότητα ανανέωσης ως ακόμη δύο έτη με κόστος 180.000 ευρώ ακόμη. Σύνολο: 450.000 ευρώ (155 εκατομμύρια δρχ. περίπου για να έχουμε και τις αναλογίες)
http://www.edulll.gr/UserFiles/File/prokirikseis/115632_%CE%91P2725_PERIL_epikoin_symvoulos.pdf

2. Άλλος σύμβουλος αξιολόγησης του ΕΣΠΑ. Αμοιβή 300.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλες 300.000 για άλλα τρία χρόνια. Σύνολο: 600.000 ευρώ.
http://www.edulll.gr/UserFiles/File/PROKHRYXEIS_eyd/125422_PERILHPSH_PROKHR_SYMV_DHMOSIOT.pdf

3. 70.000 ευρώ για τρεις μήνες σε σύμβουλο συγχωνεύσεων (;).
http://www.edulll.gr/default.asp?siteID=1&pageid=34&tablepageid=7&langid=1

Και αυτά ως τώρα. Πόσους ακόμη συμβούλους θα προκηρύξουν ως το 2015 και πόσο τελικά θα κοστίσουν;

1.100.000 ευρώ, ως τώρα μόνο, για υπηρεσίες, οι οποίες αφενός μπορούν να καλυφθούν από τους μόνιμους υπάλλήλους του Υπουργείου και αφετέρου σε καμία περίπτωση δεν κοστίζουν τόσα χρήματα.

Πού ακούστηκε οι αμοιβές των συμβούλων να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των πολιτικών τους προϊσταμένων, στην συγκεκριμένη περίπτωση των υπουργών και της λοιπής πολιτικής ηγεσίας; Πώς γίνεται ο σύμβουλος να παίρνει τριπλάσια και τετραπλάσια αμοιβή που αγγίζει τα 150.000 ευρώ (50.000.000 δρχ), μεγαλύτερη από αυτους που τον προσλαμβάνουν;
Τί δικαιολογεί αμοιβή 300.000 ευρώ (100.000.000 εκ. δραχμές για να μην ξεχνιόμαστε) για επικοινωνιολόγο ή αξιολογητή;

Τί είναι σύμβουλος συγχωνεύσεων που θέλει και 23000 ευρώ τον μήνα (9.000.000 δρχ περίπου);

Αποτελεί πρόκληση να ανακοινώνονται τέτοιες αμοιβές κρατικοδίαιτων καρεκλοκένταυρων, όταν οι εκπαιδευτικοί αυτής της χώρας και άλλοι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει στην κυριολεξία με τα κυβερνητικά μέτρα.

Πείτε και την αλήθεια επιτέλους! Ένα μεγάλο τμήμα αυτών των αμοιβών καλύπτεται από το Ελληνικό Δημόσιο, που σημαίνει πως οι δικές μας περικοπές πληρώνουν τις άχρηστες υπηρεσίες που ζητάτε.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να απαντήσει πολύ συγκεκριμένα στα εξής:

1. Ποιές είναι οι αρμοδιότητες αυτών των ατόμων, οι οποίες να δικαιολογούν τόσο υψηλές αμοιβές; Τί προσόντα έχουν αυτά τα άτομα, για να πληρώνονται τόσα χρήματα;

2. Το Υπουργείο δεν διαθέτει οργανωμένα τμήματα και υπηρεσίες δημοσιών σχέσεων, αξιολόγησης, διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, νομικές υπηρεσίες, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει αυτά τα έργα το ίδιο; Εκτός και αν οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι πλέον τελείως διαλυμένες. Αν είναι έτσι να βγει η Υπουργός να το πει δημοσίως.

3. Με ποιά λογική τα χρήματα του ΕΣΠΑ δίνονται σε τέτοια έργα; Γιατί θεωρούνται προτεραιότητα οι παροχές συμβουλευτικών υπηρεσίων και άλλα ευτράπελα, όπως το 1500000 ευρώ (μισό δις δρχ) για τον καινοτόμο εκπαιδευτικό, το οποίο θα πάει σε φιέστες και για μία ακόμη φορά σε άχρηστες πλατφόρμες;

Να βγει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, όπου θα αναλύονται τα έργα και οι αντίστοιχες δαπάνες του ΕΣΠΑ, με την αντίστοιχη αιτιολόγηση.

Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το όργιο σπατάλης. Να παρέμβουν τα συνδικάτα ζητώντας διαφάνεια στην διαχείριση των κονδυλίων και συμμετοχή του εκπαιδευτικού κοσμου, ώστε τα χρήματα να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της παιδείας και όχι επικοινωνιακές ανάγκες της κάθε πολιτικής ηγεσίας. Το Γ ΚΠΣ κατασπαταλήθηκε με ελάχιστα οφέλη για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ας μην γίνει το ίδιο και με το ΕΣΠΑ."

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Β'
Ο  αφελής αναγνώστης ζητά λέει " να παρέμβουν τα συνδικάτα" χα... χα..... χε....... χε..... μπά σε καλό σου φίλε μου, με έκανες και γέλασα..χε, χε, χι, χι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου