Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

μικρά μυστικά συζυγικής αγάπης

Μάγκες, αν σε  κάποια επέτειο ξεχάσατε ή δεν είχατε παράδες και δεν πήρατε δωράκι, υπάρχει τρόπος να τα μπαλώσετε. Να ποιός:  Τα ρεβίθια, γιατί ο έρωτας, περνάει από το στομάχι!
Δοκιμάστε και θα ξεχαστεί το δώρο.

Υλικά


• 1/2 κιλό ρεβίθια

• 1 κουπάρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Προσοχή, ΟΧΙ του εμπορίου, που μόνο παρθένο δεν είναι.

• 2 μεγάλα κρεμμύδια

• Αλάτι

• Πιπέρι

• ρίγανη

• Λεμόνι

• Ζωμός κρέατος. Παρασκευάζεται από βρασμένα κόκκαλα μοσχαριού, που παίρνεις τζάμπα από το χασάπη της γειτονιάς και τα βράζεις σε νερό και μετά διαλύεις το μεδούλι που περιέχουν.

• Μια μεγάλη πατάτα από τον κήπο μας.

Προετοιμασία

Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε μία λεκάνη να μουσκέψουν.

Πάμε στο χασάπη και ζητάμε δυο- τρία κόκκαλα μοσχαριού, τάχατες για το σκυλί μας.

Ετοιμασία

1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια.

2. Τα βάζουμε στη χύτρα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά.

3. Κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες το ένα κρεμμύδι, -τέσσερις πέντε- και το ρίχνουμε στη χύτρα.
4. Μαγειρεύουμε με ανοιχτή τη χύτρα.

5. Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό και μόλις βράσει πιο καλά αφαιρούμε τις φέτες του κρεμμυδιού και τις πετάμε. Αυτό το κόλπο αφαιρεί τη «μεταλλική γεύση» που έχουν τα όσπρια.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια.

6. Ρίχνουμε στη χύτρα τα ρεβίθια και το ζωμό κρέατος.

7. Καθαρίζουμε την μεγάλη πατάτα και την περνάμε από το multi και τη λειώνουμε.

8. Με τον ίδιο τρόπο λειώνουμε το δεύτερο κρεμμύδι, και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη τα ρίχνουμε και κλείνουμε τη χύτρα.

9. Όταν κατέβει ο διακόπτης και μπορεί να ανοιχτεί, την ανοίγουμε και ανακατεύουμε καλά. Έχουν χυλώσει και είναι τρέλα!

10. Για σιγουριά, τα βράζουμε με ανοιχτή χύτρα 4 λεπτά ακριβώς.

11. Σερβίρουμε με λεμόνι, σε βαθιά πιάτα με συνοδεία σαλάτας από τον κήπο μας, ελιών και προζυμένιου ψωμιού.

12. Ξεπλένουμε καλά τα σκεύη και καθαρίζουμε τον πάγκο της κουζίνας για να μη καταλάβει κανείς τι βάλαμε στο φαί.

Αυτό που ακούω συνήθως είναι:
-Πως τα κατάφερες και είναι τόσο ωραία χυλωμένα και πεντανόστιμα; Σ'  ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ
Και συ σφυρίζεις δήθεν αδιάφορα και με ύφος που μόνο οι μεγάλοι σεφ έχουν, δηλαδή σαν να λες: « να…… δεν ήταν και τίποτε σπουδαίο» τάχατες, "αλλά είμαι και ο πρώτος , να ’ούμε!"

2 σχόλια:

  1. λάζαρε γιάσου ή σινταγή σου μού θήμισε τό πικρό χάπη πού μάς πρόσφαιρε ό γιωργάκις καί τή ειρωνία τών ψήφισα γιανά πρωστατέψη τά εργατικάμου δικαιώματα πιώς θά τό πίστεβε ωραία ή σηνταγίσου σέπαρακαλό γράψε καμία σηνταγή γιά τραχανά είναι θέμα επηβίωσης ευχαριστώ καλά νά πάθω γιά μάθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμμανουήλ γειά σου. Σε πείσμα αυτών των κερατάδων θα επιβιώσουμε. Και όχι μόνο, θα τους ..........με στο τέλος. Ψηλά το κεφάλι μπρέ Εμμανουήλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή