Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Καρατζαφέρης

Στο στόχαστρο ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ


Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ο ΛΑΟΣ, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Αριστερά
 
Νέα επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς εξαπέλυσε το Σάββατο ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, με αφορμή την απόφασή τους να μην μετάσχουν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε οικουμενική κυβέρνηση.

«Είναι προφανές ότι η αριστερά ψάχνει τη δική της ευκαιρία μέσα από την κρίση, την οποία προσπαθεί να μετατρέψει σε χάος. Η αστική δημοκρατία πρέπει να αντιπαρατάξει τη λογική, την ευθύνη και τις δημοκρατικές διαδικασίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.
Προηγήθηκε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε τη σύγκληση του συμβουλίου «επικοινωνιακό τέχνασμα».
«Ο στοιχειώδης σεβασμός προς τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της απαιτεί να μην μετατρέπονται αυτοί σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Όταν όλα έχουν δρομολογηθεί, όταν όλα έχουν 'κλειδώσει' και την ίδια στιγμή επιχειρούνται κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, η στάση ευθύνης επιβάλει να διαχωρίσεις τη θέση σου και να μην συναινείς» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε το αίτημά του για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.
«Δεν μπορεί η κυβέρνηση μόνη της. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει οικουμενική κυβέρνηση θα βρεθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα. Πρόκειται για μια καταιγίδα που χτύπησε την Ελλάδα πρώτη αλλά θα χτυπήσει και ολόκληρη την Ευρώπη. Αν ο αστικός πολιτικός κόσμος δεν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες, θα βρεθούμε όλοι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η αριστερά έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Πρέπει και όλοι εμείς οι άλλοι να πάρουμε τις δικές μας» υπογράμμισε.

Newsroom ΔΟΛ

από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου