Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Παπούλιας: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της κρίσης

Ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στην αρχή της συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχαν τον ακόλουθο διάλογο:Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά ήταν αναγκαίες για την πατρίδα. Ανταποκρίθηκε η Ε.Ε., με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που θα δώσει μια ανάσα και έναν χρόνο ηρεμίας, για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και, παράλληλα, η κυβέρνησή μας θα κάνει κάθε τι για να προστατεύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας αλλά και για να δώσει πια έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε πρωθυπουργέ, είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί, αλλά χρειάζεται να πειστεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτό το αίσθημα, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι το έχουμε όλοι. Είναι πρώτο μέλημά μας να δημιουργήσουμε μια Πολιτεία ευνομίας. Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας και είναι πρώτο μέλημά μας.Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Δύσκολες μέρες…Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δύσκολες μέρες, δύσκολη εποχή. Αλλά θέλω να πιστεύω -και το πιστεύω πράγματι- ότι είναι και μια ευκαιρία για νέα αρχή. Μιας αναγκαίας αλλαγής, που χρειαζόταν ο τόπος και που μας δίνει την ευκαιρία, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών δυνάμεων, υγιών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, να κάνουμε αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια, και στην κοινωνία, και στο πολιτικό σύστημα, και στην οικονομία μας, και στην αίσθηση ευνομίας και δικαιοσύνης ενός κράτους δικαίου. Τις μεγάλες αυτές αλλαγές τώρα είναι η ευκαιρία να τις κάνουμε και να παραδώσουμε την Ελλάδα πολύ καλύτερη, πολύ δικαιότερη.Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε πρωθυπουργέ, και εγώ είμαι βέβαιος ότι κάθε κρίση έχει τις δικές της δυνατότητες. Έτσι και η δική μας κρίση προσφέρει δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Της αλληλεγγύης για όλους αυτούς που υποφέρουν και θα υποφέρουν.Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ξέρω ότι εσείς το πιστεύετε πάρα πολύ, όπως και για τον ιδιαίτερο τόπο σας, την Ήπειρο, που έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχουμε έναν όμορφο τόπο και έναν όμορφο λαό, που πολλές φορές αδικείται από ένα πολιτικό σύστημα που δεν αξιοποίησε όλον αυτό τον πλούτο. Τον σπατάλησε, τον καταπίεσε πολλές φορές και είναι χρέος μας να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού.

**** Δήλωση Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με Κ. Παπούλια"Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε, αποφάσεις αναγκαίες για τον Ελληνισμό, για την πατρίδα.Από την άλλη, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή. Μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, μια Ελλάδα της διαφάνειας, της ανάπτυξης, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα, για την οποία όλοι μας θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι.Είναι στο χέρι όλων μας, είναι στο χέρι μας, να κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία".

Euro2day.gr   3-5-2010

Να δούμε, να δούμε!

1 σχόλιο:

  1. λαζαρε γιασου οι αποφασεις της κηβερνισης οντως ειναι αναγκαιες απο αυριο δεν θα βλεπεις πολιτη παχυσαρκο ολοι θα ημαστε στυλακια επησεις θα ημαστε μοντερνοι θα κηκλοφωρουμαι με παλομενα παντελωνια και τρηπια παπουτσια μια ελλαδα ανταγωνιστικη στην πεινα μια ελλαδα για την οποια ολοιμας δεν θα μπωρουσαμε να ειμαστε περηφανοι καπετανιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή