Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Εξελίξεις για το Δάσος της Σάμου.

Αγωγή Σηφουνάκη κατά ΒγενόπουλουΚατατέθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 14 Μαΐου 2010), από τους συνηγόρους του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκου Σηφουνάκη, κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και Άγγελο Καραχάλιο, η αγωγή κατά του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, για τους "ψευδείς" ισχυρισμούς του σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών (ή 146.000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σάμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή την κατάθεση της αγωγής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανέναν να την εξαχρειώνει και να διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες.
Για τον λόγο αυτόν, οι συνήγοροί μου Άγγελος Καραχάλιος και Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσαν με εντολή μου σήμερα αγωγή κατά του συκοφάντη στη Δικαιοσύνη, όπως είχα ανακοινώσει προσφάτως και από το Βήμα της Βουλής, διότι κατ' επανάληψη χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψεύδη, προκειμένου να με συκοφαντήσει για τη γνωστή πλέον υπόθεση της Σάμου, αν και εκ των προτέρων γνώριζε ότι παραποιούσε προκλητικά την αλήθεια.
Δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και τέως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές -μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της χορηγίας της Marfin για τη φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί.
Ο κ. Βγενόπουλος, με συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αναπαρήγαγε αναληθείς ισχυρισμούς ως προς τη διάθεση και διαχείριση της χρηματικής δωρεάς του.
Εκείνος πλέον που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία, τις οποίες θα κληθεί να δώσει μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά εξαπολύει κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις σε βάρος θεσμών και προσώπων".Βγενόπουλος:"Τελείωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια"


"Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά απορώ και τον προκαλώ γιατί δεν μου υπέβαλε και μήνυση στα Ποινικά Δικαστήρια", δήλωσε ο Α. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα καταθέσει αγωγή και μήνυση.
Η δήλωση Ανδρέα Βγενόπουλου
"Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν.
Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά απορώ και τον προκαλώ γιατί δεν μου υπέβαλε και μήνυση στα Ποινικά Δικαστήρια.
Εγώ θα του καταθέσω και αγωγή και μήνυση και ελπίζω μέχρι την εκδίκασή της να έχει αλλάξει η πρακτική της αντιμετώπισης της «ασυλίας» των βουλευτών.
Επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη."
Euro2day.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ο αδέκαστος Μπάρας βοήθειά σας  ανάδελφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου