Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ για την εργατική πρωτομαγιά!

Ένας  νεοφώτιστος πράσινος βουλευτής στο μήνυμά του για την αυριανή Πρωτομαγιά αναφέρει:
"Εργατική Πρωτομαγιά είναι.......... μια μέρα θύμησης των αγώνων και θυσιών που έκαναν ήρωες εργάτες πριν από πάνω από 100 χρόνια ............ Χάρη σε αυτούς τους αγώνες έχουν θεμελειωθεί βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως το 8ωρο και η Κυριακάτικη αργία....... Φέτος  η Πρωτομαγιά συμπίπτει με μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την πατρίδα μας........ παλεύουμε όλοι μαζί για να κτίσουμε μια Ελλάδα δυνατή και είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα ώστε οι θυσίες του κάθε Έλληνα πολίτη να πιάσουν τόπο......... Με ομοψυχία, κοινωνική και πολιτική συναίνεση, αγάπη για την πατρίδα και ενδιαφέρον για το μέλλον των παιδιών μας.............θα " κ.λ.π.

Να παρακάτω τι εννοεί ο νεοφώτιστος: 


Σοκ και δέος στην οικονομία


της Έλενας Λάσκαρη

Δημοσιεύθηκε: 07:49 - 30/04/10

Σοκ και δέος στην οικονομία και στην κοινωνία προκαλεί το πακέτο μέτρων πρωτοφανούς σκληρότητας που αναγκάζεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου η τρόικα και η κ. Μέρκελ να πατήσουν το περιβόητο... κουμπί της οικονομικής συνδρομής προς την Ελλάδα.

Τα μέτρα που υπαγορεύονται στην ελληνική κυβέρνηση με ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης βάζουν "μαχαίρι" σε μισθούς και συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν ένα εντελώς νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό, καταργώντας όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα και κεκτημένα, και οδηγούν σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις απειλώντας να βυθίσουν την ελληνική οικονομία σε ύφεση μακράς διαρκείας.

Αναλυτικά, το πακέτο φαίνεται να κλείνει με περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο αλλά και της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καταβάλλονται προσπάθειες έως την ύστατη ώρα να "γλιτώσουν" το μαχαίρι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Για τους τελευταίους "παίζει" το ενδεχόμενο ο 13ος και 14ος μισθός να μετουσιωθούν σε επίδομα που θα σχετίζεται με την παραγωγικότητα ή στην καλύτερη περίπτωση να τη... γλιτώσουν με ένα "απλό" πάγωμα αποδοχών για την ερχόμενη -και βλέπουμε- τριετία.

Ο ιδιωτικός τομέας από την άλλη πλευρά είναι ο μεγάλος "χαμένος" των διαρθρωτικών αλλαγών.

Αύξηση του ορίου απολύσεων από 2% σε 4% ή ακόμα και 10%, μείωση των αποζημιώσεων, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, μείωση του κατώτατου μισθού είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που προκαλούν "ηλεκτροσόκ" στην αγορά εργασίας, ενώ για το ασφαλιστικό η τρόικα επιθυμεί το μαχαίρι στις συντάξεις και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και η εξίσωση των ορίων ηλικίας σε άντρες και γυναίκες στο Δημόσιο αν είναι δυνατό να εφαρμοστούν από... αύριο.

Έτσι, όλα τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης αποκτούν ιστορική αξία και οι αλλαγές αναμένεται να αρχίσουν ακόμα και από τον Ιούνιο ή στην καλύτερη περίπτωση από το 2011.

Τη χαριστική βολή έρχονται να δώσουν οι νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων, που ως γνωστόν εισπράττονται εύκολα (εφόσον βέβαια υπάρχει κατανάλωση) και αμέσως.

Αύξηση ΦΠΑ κατά τουλάχιστον 2 μονάδες, αύξηση ΕΦΚ σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά αλλά και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού απαιτούν οι επιτηρητές της οικονομίας και αναγκαστικά η κυβέρνηση θα λάβει και αυτά τα μέτρα.

Το τοπίο των ανατροπών συμπληρώνουν το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι απελευθερώσεις αγορών, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας...

Απομένει να φανεί πότε και πώς, έπειτα από τέτοιου μεγέθους λαίλαπα μέτρων, θα μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία...
                                   Από το   Euro2day.gr
                          ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
          Είναι το αποτέλεσμα της πορείας, που σέρνουν τη χώρα μας οι άσχετοι ατζαμήδες. Στην αυριανή πρωτομαγιά θα αναφέρονται οι πολιτικάντηδες του μέλλοντος και θα τη λένε "Μαύρη Πρωτομαγιά" γιατί, όσα με αγώνες κατακτήθηκαν σε 100 χρόνια, που λέει και ο φίλος μας, εξαιτίας των ηλιθιοτήτων και των σκοπιμοτήτων μιας παρέας χάθηκαν σε έξι μήνες.

1 σχόλιο:

  1. δυστηχώς η παρέα είναι μεγάλη λάζαρε καταργούν όλλα τά εργατικά δηκαιώματα βάζουν περισώτερους φώρους γιανά πλιρώσουν τά δανικά πού πείρανα καί φάγαναι καί ιρωνία είναι περνουν επιδομα 5000 ο καθενας για αγορά κυνιτών λάπκωτ τή στιγμή πού ο λαός πεινάη καπετανιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή