Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΣΦΙΞΙΜΑΤΑ


Με τις απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα, καταντά άπιαστο όνειρο το εβδομαδιαίο ψάρεμα.

Αντί να πηγαίνουμε κάθε σαββατοκύριακο, θα πηγαίνουμε μια Κυριακή το μήνα.

Αντί να κυνηγάμε τόνους, που θέλει κατανάλωση καυσίμου, θα αράζουμε στη Σπίθα και θα ψαρεύουμε αφρόψαρα.Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ
Το λιμενικό έχει μεγάλο γρήγορο σκάφος με τουρμπίνες και ελέγχει τον ερασιτέχνη κάθε μέρα. Μετρά τα ψάρια, να μην είναι πάνω από τρία κιλά ανά βάρκα, για να μη μειωθούν τα αλιεύματα, λέει, και για να μη θιχτεί ο επαγγελματίας.

Ο επαγγελματίας

-Στήνει παλούκια μέσα στη θάλασσα για τη μυδοκαλλιέργειά του και μετά τα παρατά, μισοβυθισμένα, κίνδυνος θάνατος για τα πλεούμενα.

( Όταν πιεστεί το Λιμενικό τους γράφει και ασκεί μηνύσεις κατ΄αγνώστων. Δεν μπορεί να πιάσει τον αλιευτικό συνεταιρισμό τους, να εντοπιστούν οι παραβάτες, τόσο δύσκολο είναι!)

-Βάζει παντού δίχτυα, ακόμα και είκοσι μέτρα από τη Σκάλα και τα αφήνει χωρίς επαρκείς σημαδούρες, άλλος κίνδυνος. Ως και πήλινα σκεύη, σαν σταμνάκια, βυθίζει για να πιάνει τα χταπόδια.

-Ψαρεύει με υπερσύγχρονα μέσα και δεν αφήνει ούτε μωρό πλάσμα.

Φέτος, όταν ήρθαν τα καλαμάρια, ενώθηκαν τρεις τράτες - μια μεγάλη αρπάγη με πατόδιχτυα- και τα μάζεψαν όλα, τα έσυραν μέχρι το Λευκό Πύργο!

- Διαμαρτύρεται πάντα και κλαψουρίζει σαν τη χήρα στο κρεβάτι, ότι δεν έχει αρκετά ψάρια να βγάλει το ψωμί του και για όλα φταίει ο ερασιτέχνης! Οπότε στέλνει το Λιμενικό να μας κυνηγά!

Καταγγέλλω τον Τσίπρα γιατί δίνει άλλοθι στους επαγγελματίες ψαράδες και εμάς μας σπρώχνει στην εξαφάνιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου