Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Βίοι παράλληλοι

Κατά το τελευταίο διάστημα....... χρηστής διακυβέρνησης της προηγούμενης κυβέρνησης ξέσπασε το θέμα της γρίπης των ….. χοίρων, πουλερικών, αγελάδων, ιχθύων, δε θυμάμαι.


Θυμάμαι όμως ότι έσπειραν την καταστροφή, ότι πανικόβαλαν τον κόσμο και μετρούσαν τους νεκρούς καθημερινά. Τα ίδια έκανε και η τωρινή κυβέρνηση. Απόλυτη συνταύτιση. Με ένα σκοπό: Να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο οι παρασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρίες. ( Είπε κανείς τίποτε για μίζες;) Μόλις, προπάντων με τη βοήθεια των γιατρών, ξύπνησε ο όχλος, και ότι εμβόλια πούλησαν - πούλησαν, η γρίπη ξεχάστηκε. Σταμάτησαν και οι νεκροί. Αποδείχτηκε ότι ήταν πανδημία που υπήρχε μόνο στα σχέδιά τους για αμύθητα κέρδη.

Το τελευταίο σενάριο με τη χρεοκοπία της Χώρας μας, μου θυμίζει έντονα το παραπάνω θέμα. Μόλις κατοχυρώσουν τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, των αποζημιώσεων, μόλις εξασφαλίσουν ασυλία στις απολύσεις, εν τέλει μόλις εξαθλιώσουν τους μισθοσυντήρητους - μη συνδεδεμένους με τα κόμματα ιθαγενείς, θα δούμε την καταστροφή να απομακρύνεται. Η χώρα θα σωθεί, αλλά οι ιθαγενείς θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.

Κοινά σημεία στις δύο υποθέσεις υπάρχουν πολλά.

Ένα από αυτά οι αβανταδόροι. Άξιος ο μισθός τους!

5 σχόλια:

 1. συμφωνο απολιτα μαζισου λαζαρε οι πλουσιει θελουν να γινουν πιο πλουσηοι και να κανουν τουs φτωχουs φτωχοτερουs σαυτο φτεη κυβερνιση η προιγουμενη και η τωρινη σαν ναλεμαι αλακσε ομανωλιοs κεβαλε τα ρουχατου αλιοs καπετανιοs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δεν νομίζω να ισχύει. Ηκυβέρνηση του Καραμαλή τα δημιούργησε και τα δύο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καπετάνιε, μου φαίνεται ότι μαθήτευσες στη Σχολή του ΜΠΟΣΤ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καπετάνιε ο Μανωλιός είναι ίδιος και Φιλαράκι μας μερακλής, αγαπάει την γράπα τον καλό μεζέ είναι μάστορας στο ψήσιμο καλλιτέχνης στον μπαξέ αλλά μόνο που το κουνέλι δεν κελαιδάει προς το παρόν γιαυτό λίγα λόγια.
  ΧΑΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΑΡΗ, το κουνέλι θα κελαηδήσει τότε μόνο, όταν ο Καπετάνιος το ταΐσει κανένα φαΐ της προκοπής. Μ' αυτά που το ταΐζει θα κάνει κρά- κρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή