Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

φυτρώσανε τα πρώτα!

Πριν τρεις βδομάδες αρχίσαμε το φύτεμα –με το φίλο μου το Μανόλη. Φυτέψαμε πατάτες, μαρούλια, κρεμμυδάκια δύο ειδών, σπείραμε αρακά, άνηθο και μαϊντανό. Όλα αυτά φύτρωσαν και πρασίνισε ο τόπος. Μετά από μια βδομάδα, ο Μανόλης φύτεψε ντομάτες, πιπεριές τριών ειδών, μελιτζάνες, φράουλες και κολοκυθιές. Φύτεψε και αγγουριές αλλά αυτές δεν πάνε και πολύ καλά. Ίσως φταίει που είναι στη ρίζα ενός φοίνικα. Έχουμε δύο φοίνικες, τρία μέτρα ύψος ο καθένας. Πρέπει να τους ξεριζώσουμε ή να τους πουλήσουμε σε κάποιον που θα τους θέλει για τη βίλα του.
Προβλέπονται δύσκολοι καιροί και πρέπει να αυτοργανωθούμε για να επιβιώσουμε. Η καλλιέργεια θα είναι απολύτως χωρίς φάρμακα. Το μόνο που μας ενοχλεί, είναι ο τυφλοπόντικας. Μας πήρε χαμπάρι και άνοιξε λαγούμια. Εκεί θα βάλουμε φάρμακο, γιατί αν τον αφήσουμε, θα φάει τις ρίζες.

2 σχόλια:

  1. Ελπίζω ότι ο μπάξές σας δεν είναι σαν την Ελληνική οικονομία, ούτε ο τυφλοπόντικας σαν τους Ελληνες πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευελπιστούμε, Χάρη μου, ότι δεν θα είναι, γιατί τον αγαπάμε και είμαστε από πάνω του με σεβασμό και φροντίδα, σαν να είναι παιδιά μας τα φυτά. Αντιθέτως οι πολιτικοί βιάζουν χρόνια τώρα την οικονομία, είναι και αυτοί από πάνω της .........
    Ο τυφλοπόντικας θα εξολοθρευτεί ή θα φύγει. Οι πολιτικοί όμως μας κάθησαν για τα καλά στο σβέρκο μας. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή