Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ 5: χτυπούν το κακό στη ρίζα!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΝΤ - ΕΕ ΖΗΤΗΣΕ:


Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα:

κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων με μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του θεσμού της διαιτησίας, περικοπή της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, περικοπές σε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας, κατάργηση του ποσοστού απολύσεων 2%, μειώσεις συντάξεων και του ποσοστού αναπλήρωσής τους, άμεση εφαρμογή του νέου πακέτου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Στον ΟΣΕ:

κατάργηση των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους νέους εργαζομένους, μετατάξεις εργαζομένων και μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα μέχρι το 2012.

Στην Υγεία:

μείωση των δαπανών με στόχο κυρίως τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων και τις προμήθειες του ΕΣΥ.

Στην Ανάπτυξη:

να ξεπεραστούν το γρηγορότερο οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να μπει φρένο στα αντικίνητρα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.
(εφημ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ   27-4-2010)
 
Αυτά τα λέει το ΔΝΤ σε καμμιά περίπτωση (δηθεν) η παρέα που κυβερνά τη χώρα. Δεν ήξερε ότι με το που θα ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ θα τα ζητούσαν; Δεν πήγαν στην Ουγγαρία, προχθές, δεν βλέπουν την Αργεντινή;
 
1) Εξαθλίωση: Οι ρυθμίσεις στους δημόσιους υπαλλήλους ήταν το ορεκτικό. Το κύριο πιάτο είναι ο ιδιωτικός τομέας. (Ο Πολωνός Υδραυλικός). Καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα με τους εξαθλιωμένους εργάτες και υπαλλήλους, που θα γλύφουν τα @α@άρια του αφεντικού.
 

2) Για τη ζημιά των Δημόσιων Οργανισμών, λόγω των υπεράριθμων βολεμένων μπλέ και πράσινων υπαλλήλων ζητήστε τα ρέστα από τους βουλευτές, που ακόμα και σήμερα τους διορίζουν αβέρτα. Δεν φταίμε εμείς οι υπόλοιποι.

3) Στα Νοσοκομεία σε θέλω. Ολόκληρος στρατός προμηθευτών ζει εδώ και δεκαετίες. Ένα παράδειγμα θα γράψω μόνο.
Σε ένα Νοσοκομείο, κάπου στην ΕΕ, μεθόδευαν (ποιοι άραγε;) την είσοδο εταιρίας παρασκευής φαγητού για τους αρρώστους, παρόλο που το Νοσοκομείο είχε αξιόλογη μονάδα μαγειρείων. Είδαν και απόειδαν οι …. Σπόνσορες, εύρισκαν εμπόδια. Μια μέρα διάβασα στις εφημερίδες, ότι βρέθηκαν σκουλήκια στο πιάτο ενός αρρώστου. Την επόμενη μέρα ανέλαβε δουλειά η εταιρία...............
Στα νοσοκομεία διορίζουν διευθυντές ανθρώπους κομματικούς ουδεμίαν σχέσιν έχοντας με το αντικείμενο. Αν είσαι τυχερός και είναι τίμιος και ηθικός, έχει καλώς. Αλλά  άνθρωπος είναι......... σε κάποιο βουλευτή βασίστηκε, κάποιες διευκολύνσεις θα κάνει…..
Ελάτε Μάγκες του ΔΝΤ να βάλετε τάξη.

4) Πως θα ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις. Αν δεν καταργήσεις το 80% των επιτροπών και ελέγξεις τα περιουσιακά στοιχεία (και παρένθετων προσώπων) όλων των «υπευθύνων» που μασάν τα λεφτά των επενδυτών και στο τέλος τους διώχνουν αηδιασμένους. ........

ΓΙΩΡΓΑΚΗ   ΜΟΥ   ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ  έτσι μόνο θα βάλεις τάξη και άσε τα φτωχαδάκια ήσυχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου